Cambo ขุนทอง (The ONE)

2019-04-19 138 瀏覽
Lunch time 黎到厚福街攞野,當然要食番餐好既先肯離去。但厚福街地鋪基本上都試過,要麼係甜品,要麼就係多人既「大餐」,所以2人轉戰對面商場覓食。飲食層既Cambo之前晚市試過,但當時趕頭趕命去樓上睇戲所以食得非常求其。今次見到原來佢lunch set好豐富又平!開係商場坐得舒服都係$60-$80,有湯有飲品,趁有位入左先豬手飯好似好正(但當日未有貨),所以退以求其次,食冬陰湯,友人叫左雞飯,再加兩樣小食!咩都可以試下冬陰大蝦: 大蝦非常欣賞,因為蝦身既殻已經清左,無蝦腸又甜,非常新鮮既感覺;湯入面有好多鈕扣菇,可以托住湯汁食好正不過本人略嫌唔夠辣同唔夠酸,味道足夠的但想再「爽」d! 另外有個青擰就好了友人既雞飯:油飯夠香又唔會超油,雞夠滑但就偏肥,我都係prefer冬陰功多d小食都係$60左右,我地叫左小沙嗲串(3串/雞豬牛各一)同炸蝦餅; 串燒好好味!唔點沙嗲都已經好好食,肉又夠彈牙,一d都唔硬,仲分到雞/豬/牛既味,唔似出面有d餐廳燒完d肉難分難解 xD炸蝦餅*非*常*彈*牙! 香脆之餘唔油!蝦肉好實淨,唔係加好多粉,有蝦既鮮甜味,好食!另外一提,冰咖啡都不錯,係一個好完滿

豬手飯好似好正(但當日未有貨

冬蔭大蝦河

海南雞飯

炸蝦餅

另外一提,冰咖啡都不錯,係一個好完滿既lunch~~~
下次班馬再黎,可以叫炸既大拼盤
冬蔭大蝦河
炸蝦餅