味滿 📍:天后電氣道64號地舖🚗:天后地鐵A2出口 步行1分鐘📞:+852 2428-0266💲:~HKD110/head for dinner Food quality✔️:灼鯇魚皮、麻辣牛筋、熱薏米水、熱羅漢果茶👌🏼:炸兩、熱蜂蜜菊花露、炸鯪魚球總結:😋位於天后一間售賣粥粉麵飯嘅小店 今次嚟雖然冇食粥 試咗四款小食都唔錯 價錢相宜 食物足料 係間幾好嘅街坊小店👏🏼😋最特別就灼鯇魚皮 麻油葱絲辣椒🌶️花生豉油撈埋一齊 係碟開胃嘅前菜 鯇魚皮爽口彈牙 口痕之選😋麻辣牛筋就配有牛筋及蘿蔔 蘿蔔無渣清甜 牛筋就正常 麻辣味都唔會過濃蓋哂食材本身嘅味道 愈食愈辣 唔錯👍🏼😋個人覺得飲品較出色 $16杯嘅薏米水啲薏米有成三分一咁多 餐廳都好好畀嗰膠匙嚟去食 非常足料 飲呢杯都夠你飽 味道就足料好飲 養生之選 另外杯熱羅漢果茶都唔錯 唔甜清熱潤肺首選😎🤔炸兩呢啲唔係好多地方有嘅 見到自然要試試 手工幾好至少唔會夾下甩皮甩骨咁 不過唔夠熱 醬就分開上 其實都算好服務 不過對我嚟計醬要一齊上先係炸兩嘅精髓😌🤔炸鯪魚球就即炸嘅 一上枱仲熱辣辣 同埋好足料 成件都係鯪魚肉 冇話溝下其他嘢愉工減料 魚味都好香
味滿
📍:天后電氣道64號地舖
🚗:天后地鐵A2出口 步行1分鐘
📞:+852 2428-0266
💲:~HKD110/head for dinner

Food quality
✔️:灼鯇魚皮、麻辣牛筋、熱薏米水、熱羅漢果茶
👌🏼:炸兩、熱蜂蜜菊花露、炸鯪魚球

總結:

🤔炸鯪魚球就即炸嘅 一上枱仲熱辣辣 同埋好足料 成件都係鯪魚肉 冇話溝下其他嘢愉工減料 魚味都好香 不過價錢偏貴咗啲😅

🤔整體性價比好高 非繁忙時段入座都見餐廳翻桌率幾高 真係深受街坊喜愛嘅小店🥰

🤔另外上網見有人彈服務態度唔好 當日去正常冇咩脾氣 環境光猛

• 薏米水
  • 爽脆灼鯇魚皮