銅鑼灣無老鍋出曬名嘅台灣過江龍,為左唔想打極都冇人聽的訂位電話,我吔就响OpenRice㩒個制訂枱,結果等左成三個月卒之輪到我吔,真係一枱難求,令人非常期待!首先講下呢度台式服務真係與別不同,無老鍋式服務比港式打邊爐果種「冇服務」簡直係天淵之別,比起海底撈果種中式服務的矯情顯得更親切,訓練有素得來,卻又洽度好處,令客人感覺舒服。湯底方面只有辣和不辣兩款,正是沒有選擇就是最好的選擇。我地揀左唔辣嘅麵包豆腐白湯鍋,雖然湯底是按人頭收費,但麵包豆腐、鴨血是無限量添加的,還好!麵包豆腐白湯鍋湯底真係超捧捧,麵包豆腐吸收湯底真係食上癮,一句說話黎形容就係:「好食!」。我地仲叫左其他台灣直送的食材,值得一提的是無老鍋的𣲙淇淋豆腐,甜甜地又軟綿綿,應該叫綿花糖豆腐會貼切啲!封門柳&牛王喉封門柳有牛味,牛王喉淥一淥十零秒超爽!老油條浸湯一流,岩曬我呢啲老油條招牌手工三色滑瑤柱滑係我的最愛!Black Albert Yip黑柏葉口感爽彈有𡁻頭!炸腐皮超好食的炸腐皮,鍾意豆類製品人仕必試!鵝腸

封門柳&牛王喉
封門柳有牛味,牛王喉淥一淥十零秒超爽!

老油條
浸湯一流,岩曬我呢啲老油條

招牌手工三色滑
瑤柱滑係我的最愛!

Black Albert Yip
黑柏葉口感爽彈有𡁻頭!
Black  Albert  Yip

炸腐皮
超好食的炸腐皮,鍾意豆類製品人仕必試!

鵝腸

2022-09-24