2022-06-20 51 瀏覽
今日天氣麻麻地,收工勁大雨,完全無意欲想出去食飯。我又懶得煮,決定周圍睇下有咩外賣既好選擇。最近日日都出街食火鍋、放題、燒肉,搞到個人膩膩地,就想食啲健康簡單既食物,經過比我見到chotto maki。主打壽司卷物既餐廳,我叫左幾款外賣。我叫左Crunch和spice me up。分別喺三文魚、蔬菜、露筍、天婦羅脆片、玉子、wasabi mayo醬和黑芝麻醬。另一款喺鰻魚、帶子、青瓜、海帶、蘋果jelly、辣既mayo醬。賣相太吸引啦!打開盒,顏色豐富又好靚,調味相當恰到好處,唔會太淡口無味,又會愈食愈滋味!材料相當新鮮,而且即叫即製!最鐘意crunch,醬汁好香甜,入口脆脆地又豐富三文魚香味。壽司味道層次好豐富,可以遲啲再黎食。
今日天氣麻麻地,收工勁大雨,完全無意欲想出去食飯。我又懶得煮,決定周圍睇下有咩外賣既好選擇。最近日日都出街食火鍋放題、燒肉,搞到個人膩膩地,就想食啲健康簡單既食物,經過比我見到chotto maki。主打壽司卷物既餐廳,我叫左幾款外賣。我叫左Crunch和spice me up。分別喺三文魚、蔬菜、露筍、天婦羅脆片、玉子、wasabi mayo醬和黑芝麻醬。另一款喺鰻魚、帶子、青瓜、海帶、蘋果jelly、辣既mayo醬。賣相太吸引啦!打開盒,顏色豐富又好靚,調味相當恰到好處,唔會太淡口無味,又會愈食愈滋味!材料相當新鮮,而且即叫即製!最鐘意crunch,醬汁好香甜,入口脆脆地又豐富三文魚香味。壽司味道層次好豐富,可以遲啲再黎食。