2023-11-25 77 瀏覽
今日喺屋企唔想出街,又好想食印度嘢,於是就上openrice睇下喇,比我發現到一間專做外賣嘅印度嘢「pizza and spices」,呢間原來係新開嘅,位置係荃灣工廠區入面,馬角街新豐工業大廈1樓,見仲未有人寫食評咁我即刻試下啦。禁入去已經有餐牌,有pizza,基本印度菜都齊嘅。今日同朋友兩個人食就叫咗兩款薄餅同埋一個瑪莎拉烤雞,食完都好夠飽呀。我今次係外賣自取嘅,落完單行過去好快拎得,廚師都會出黎傾下偈,係印度人嚟嘅,份人好nice嘅。NAAN ($25)作為印度薄餅嘅基本NAAN,當然要試一試佢啦,食落麥香,外面有黑芝麻,芝麻味香,我見佢餅底亦都有啲焦黑嘅,證明佢真係喺焗爐焗出嚟㗎,水準一流。egg paratha ($38 )呢個係加咗蛋嘅酥油薄餅,煎蛋夠多,包曬成塊薄餅,食落甜甜地有蛋香味,中間仲有塊有酥油嘅薄餅,香甜軟糯。Chicken Tikka masala ($112 )呢款係印度瑪莎拉烤雞,烤雞係印度式烤雞紅色嗰種,雞本身自帶香料味,由於佢係焗出黎,雞汁多,配上濃味嘅瑪莎拉咖哩,依然可以特顯到雞嘅味道,瑪莎拉方面有番茄薑芫茜蘑菇等等嘅配料,再配埋瑪莎拉特有嘅香料味呢
禁入去已經有餐牌,有pizza,基本印度菜都齊嘅。

NAAN ($25)

egg paratha ($38 )

Chicken Tikka masala ($112 )

呢款係印度瑪莎拉烤雞,烤雞係印度式烤雞紅色嗰種,雞本身自帶香料味,由於佢係焗出黎,雞汁多,配上濃味嘅瑪莎拉咖哩,依然可以特顯到雞嘅味道,瑪莎拉方面有番茄薑芫茜蘑菇等等嘅配料,再配埋瑪莎拉特有嘅香料味呢個汁好濃郁就返香港人口味,唔算太辣配埋薄餅食一流呀。

總括黎講:依間專做外賣嘅印度餐廳,食物水準高,份量夠多,好適合住或者係喺葵涌、荃灣、青衣區返工嘅朋友,真係極力推薦一試呀。

30 分鐘 (外賣自取)
  • ChickenTikkamasala