Cambo ขุนทอง (The ONE)

今晚同男朋友出咗尖沙咀the one睇床褥, 睇完去搵地方食晚飯,喺四樓見到呢間餐廳七點鐘已經好多人排隊,見反正唔算太餓,就決定排下隊試下龍與鳳😅我哋見佢個青咖哩軟殼蟹配法包一百蚊都唔使所以試下😁 仲點咗個蒜蓉炒椰菜苗,濕炒鮮雞河粉同埋香芒糯米飯~青咖哩唔算好辣,裡面既茄子同啲豆索晒啲汁好好食👍 軟殼蟹下面係薯仔黎,浸咗落啲咖哩度好香同好淋,正!😋 軟殼蟹好酥脆,法包係專登整熱左,外脆內軟實,一百蚊都唔駛食呢個菜色堅抵👏👏濕炒鮮雞河粉有好多配料,有菜有菇有肉,鮮雞既份量都唔少,幾滑,調味適中👍最想講嘅係個香芒糯米飯😱 佢可算係我喺香港食過嘅芒果糯米飯排名數一數二😍 芒果好甜,冇渣,唔會太冰凍,啲椰汁係偏向creamy嘅質地,沾少少就好平均,帶微甜但係又唔膩,係我鍾意嘅質地👍 糯米飯有紫米同白色嘅,紫米比較香,仲要熱辣辣,超正😋下次一定要再去食個香芒糯米飯😁😁
青咖哩軟殼蟹配法包

濕炒鮮雞河粉
香芒糯米飯
蒜蓉炒椰菜苗
  • 芒果糯米飯
  • 泰式青咖喱軟殼蟹鍋(配法包)
  • 泰式青咖哩軟殼蟹鍋配法包
  • 法包