餐廳: 上海婆婆336 (iSQUARE國際廣場)
資訊:

2022-12-10 245 瀏覽
小籠包癮又發作了(๑¯◡¯๑) 所以即刻去 #上海婆婆 止止癮 𝚒𝚂𝚚𝚞𝚊𝚛𝚎店環境闊落 員工服務亦好快手 食物質素都不錯~.♡ 336上海小籠包招牌唔會出錯(´∀`)非常多汁!外表唔厚 肉餡亦唔會太淋 一咬d湯汁就飛奔出黎 幾有鮮味🥰.♡ 鎮江肴肉賣相精緻 好似一粒粒啫喱咁夾雜豬肉 口感實淨 味道較清淡唔肥膩 蘸醋食都幾開胃~.♡ 酸菜魚酸菜同魚嘅份量都足🍲兩個人食夠哂豐盛食落湯底唔油膩亦唔算重味精 魚肉滑嫩新鮮🐬仲有薯粉鋪底~吸收哂湯底精華 夠入味.♡ 雪糕高力豆沙高力豆沙就食得多 加雪糕真係第一次🍨有少許冰火交融嘅效果 但感覺雪糕令到外層無咁脆同熱 兩樣野分返開可能更好(´O`) .♡ (◍•ᴗ•◍) ♡

336上海小籠包

♡ 336上海小籠包