2022-08-04 81 瀏覽
大圍友或者成日去大圍踩單車嘅一定知道大圍小食呢間小食店,除咗因為超近東鐵站,食物種類都好多,而且性價比高,每次經過都見到唔少人喺度買嘢食,難怪喺呢個位屹立咁多年😆我哋最常食嘅就係豬油渣麵,炸得香脆嘅豬油渣吸收左啲湯之後特別好味😋真係唔係周圍有得食,再加埋佢哋嘅辣菜脯特別惹味~其次就係韭菜豬紅豬腸,豬大腸處理得好乾淨唔會有怪味😆肥得嚟唔會成口油,食落無咁膩,豬紅亦都夠入味👍🏻小食方面就有近期好Hit嘅臭豆腐🤤佢哋嘅臭豆腐係以古法炮製,冇加阿摩尼亞,食得安心啲。陳皮魚蛋都係必食嘅‼️細細粒好彈牙,仲有淡淡的陳皮香味,加埋佢哋特製嘅辣醬勁好味‼️街頭小食嘅煎釀三寶同炸大腸都係必食‼️佢哋嘅炸魚蛋大大粒,除咗常見嘅紅腸、青椒、豆腐,仲有比較少見嘅冬菇同埋西蘭花🥦燒烤嘅款式都好多,我哋尤其鍾意食豬頸肉,好爽一啲都唔韌,配埋辣醬或者沙嗲醬食特別香口‼️

韭菜豬紅豬腸

臭豆腐