2024-05-03 54 瀏覽
今日帶朋友舊地重遊~番嚟先前幫襯左3年幾既早餐同宵夜既最愛之一再去前公司探班😂😂係大圍番工既寶寶們一定都唔會陌生,老字號小店,咩時段都係排晒長龍~想食好野都要比d耐性。椒鹽炸燒賣~朋友想食我之前都無試過~估唔到幾好食喎~外脆內軟既口感,椒鹽夠晒惹味咖哩三寶~辣得嚟好正最鍾意佢個汁~蘿蔔好入味無渣,豬皮吸晒咖喱汁好有咬口,魚蛋入味。水魷~魷魚鬚好大條~有咬口加埋秘製辣醬,口水直流,停唔到口牛柏葉~份量超大~爽脆可口燒賣兩串~之前番工成日買超鍾意,口感軟糯~好香魚味紫菜魚皮餃~收夜必食,魚皮餃大大粒,一碗有6大粒,紫菜湯好飲煎釀三寶實質好多寶~超豐富有長過手掌既尖椒、青椒、兩粒魚蛋、豆腐、餃子、兩件紅腸、兩件茄子、最得意有好大棵西蘭花~鯪魚肉份量好足~好滿足~食落口唔算太油~熱辣辣細魚肉碗仔翅~又係收夜必食既~加埋醋同埋麻油,胡椒粉,真係大滿足,魚肉份量爆多,碗仔翅入面好多冬菇片(大大片),木耳,食落嗦嗦聲,非常飽肚。店員姐姐們個個都超快手,人龍都清得好快,雖然好多人都一樣有講有笑,大聲絕對唔係無禮貌~會定時番嚟回味一下
今日帶朋友舊地重遊~
番嚟先前幫襯左3年幾既早餐同宵夜既最愛之一
再去前公司探班😂😂

水魷~魷魚鬚好大條~有咬口加埋秘製辣醬,口水直流,停唔到口

牛柏葉~份量超大~爽脆可口

燒賣兩串~之前番工成日買超鍾意,口感軟糯~好香魚味

煎釀三寶實質好多寶~

2024-05-03
外賣自取