人均$400!性價比極高嘅鐵板燒!✨前菜先有煙燻雞肉沙律沙律清清口腔,雞肉不會過份鹹反而薄切得黎好嫩身;蒸蛋加入左海苔蟹肉汁,滑溜溜的~✨海鮮銀鱈魚、北寄貝、帆立貝、比目魚四選二,每款海鮮都配上不一樣加以提鮮嘅醬汁。兩款魚類外皮蒸得薄脆無油膩感,魚肉雪白清甜,均帶點魚油香,淋上南瓜🎃菠菜汁,更香口滋味。貝類更為驚嘆,用上高湯作底,牛油去煎香,加上魚子粒粒點綴,咬落爽甜得過份!建議同朋友前往嘅話,以上四款都要試一試 ´͈ᵕ`͈ ✨美國牛肉薄燒或沖繩黑豚兩者各有特色,牛肉薄燒脂油感,捲入淮山同Wasabi漬,有別於一般嘅蔥蒜,再可因應個人喜好加上昆布岩鹽,半生熟嘅熟度口感軟柔滿分,屬於必試!而豚肉類配上柚子胡椒,小小辛口減輕油份之感。✨潰物·麵豉湯·炒飯· 炒什菜前面食完都八成飽,但不乏飯桶必備嘅炒飯,用上蘭皇蛋煎嘅荷包蛋放起米飯之上,輕輕一篤,把蛋汁同飯攪拌,更添有一份濕潤感,好食到讚不絕口。唯獨少少挑剔,個人覺得麵豉湯鹹咗少少🤏是日為紫薯雪糕🍦整體味道⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️價錢⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️環境⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️💫近年難得一見我會比爆分嘅餐廳🍴
人均$400!性價比極高嘅鐵板燒!

✨前菜

✨海鮮