1K
2024-05-04 67 瀏覽
無法抵擋的鐵板燒誘惑,位於尖沙咀漆咸圍的一家鐵板燒店「鐵板.壹 」午市最優惠嘅一個套餐,只需要 $ 398 可以享用10道菜,而且環境舒適,坐得舒服,最欣賞師傅經驗老到 ,有別於一般鐵板燒用嘅配料,例如海鮮不是配蒜蓉牛油,而係配上湯、薄燒牛肉包住嘅唔係蒜蓉和香蔥,係昆布漬和牛旁漬,好特別而且好好味👍🏻🌟精選午餐 $ 398 (每位)我們二人前,可以食盡套餐的所有食材,真心推薦性價比高,非常抵食👍🏻▪️沙律煙燻生雞胸沙律,雞肉肉質煙靭,而且鹹香充滿煙燻香味,配合新鮮沙律香草汁,開胃的前菜▪️海苔蟹肉茶碗蒸蒸蛋非常香滑滿雞湯的鮮味,配上蟹肉和新鮮海苔,令味道更加提鮮🌟海鮮每位可選兩款食材,二人前就可以一齊食哂四款精選海鮮▪️銀鱈魚 、比目魚兩款魚魚皮煎得香脆,就如食薯片一樣,銀鱈魚肉質香滑,而比目魚比較有口感,而且仲有蓮藕、小紅蘿蔔和翠玉瓜做伴菜,配上南瓜菠菜忌廉汁,和魚肉的味道非常夾▪️北寄貝、帆立貝兩款貝類上枱都用原殼承載住,賣相一流,帆立貝厚肉肉質鮮嫩,伴上三文魚籽更鮮味,而北寄貝口感香口爽脆,兩款均配上不同蔬菜,最精彩係用上新鮮熬製既昆布湯配合這兩款海鮮,湯底好清甜,真心推薦非常好好食▪️美

🌟精選午餐 $ 398 (每位)

▪️沙律

▪️海苔蟹肉茶碗蒸

🌟海鮮每位可選兩款食材,二人前就可以一齊食哂四款精選海鮮

▪️銀鱈魚 、比目魚

▪️北寄貝、帆立貝

▪️美國牛肉薄燒(2卷)
師傅非常有創意,薄燒牛肉唔係包住香蒜和蔥,而係捲住wasabi昆布漬和牛旁漬,一食落去牛肉口感Juicy鹹香,而兩款漬物清甜又爽脆,兩者味道非常之咁夾

▪️沖繩黑豚
黑豚肉質爽口又彈牙,亦帶一點脂肪,簡單煎完之後配上鹽昆布一齊食,食出黑豚豬肉的鮮味

▪️炒飯、炒什菜 、漬物、麵豉湯
我最喜歡的炒飯出場,用上日本米飯,雞蛋、香蔥、高菜,醬油調味,炒得粒粒分明好有鑊氣,最後仲加上燶邊太陽蛋,蛋黃流進飯粒真係人間美味,仲有炒什菜、漬物和麵豉湯拌炒飯一齊食,夠晒飽肚

▪️雪糕
雪糕有兩款可以選擇,都係我未試過嘅口味,薑汁和黑糖雪糕,薑汁味超級濃和牛奶雪糕味道無敵咁夾,而黑糖味道就是天然的黑蜜味,好清甜
  • 炒飯
  • 海苔蟹肉茶碗蒸
2024-05-02 45 瀏覽
Lunch Set🍴($398)尖沙咀呢間鐵板燒既午餐性價比高😏 環境闊落又可近隔離望到師傅煮野食☺️ 套餐有沙律、蒸蛋🥗 魚類試左: 銀鱈魚、比目魚、北寄貝、帆立貝🐟 肉類有牛肉薄燒/沖繩黑豚🐽 最尾仲有麵豉湯、炒飯、炒什菜同雪糕🍦魚類相當出色🐟 銀鱈魚同比目魚既魚皮非常脆身👍🏻 魚質滑✌🏻 擺碟好靚😍 北寄貝有驚喜🤗 鮮味十足😋 帆立貝就好厚好有咬口🤤 牛肉薄燒5秒內煮完🤣 夠哂軟淋😏 黑豚有咬口又唔韌👌🏻 好滿足😚
Lunch Set🍴($398)

2024-04-27 60 瀏覽
尖沙咀|Teppanichi2月份食,見開飯影出嚟乾淨企理,即管訂位試吓,個門口好難搵,差少少想走😂😂😂 最後都要打去餐廳問入口,質素尚可,節奏好快,前後一個鐘鬆食完🙃🙃 成餐印象最深係碗炒飯,隻蛋好靚,加咗分…如果呢個價位,龍蝦/鮑魚都欠奉,就唔係咁抵食,性價比一般。DINNER MENU (FOR TWO)$2,280▪️前菜3點▪️大蝦▪️銀鱈魚▪️每日の貝類▪️煙燻吞拿魚▪️美國薄燒▪️小女子炒飯▪️吸物▪️砂糖多士餐廳 :Teppanichi地址 :尖沙咀漆咸圍10-12號1樓A號舖
尖沙咀|Teppanichi

如果呢個價位,龍蝦/鮑魚都欠奉,就唔係咁抵食,性價比一般。

DINNER MENU (FOR TWO)
$2,280
▪️砂糖多士

餐廳 :Teppanichi
地址 :尖沙咀漆咸圍10-12號1樓A號舖
2024-04-23 64 瀏覽
星期六中午和朋友去了尖沙咀一間餐廳「鐵板.壹」食午餐,餐廳有一個十分超值的鐵板燒套餐,每位只需 $398,套餐包括:1️⃣ 沙律、蒸蛋🥢 煙燻雞肉沙律,口感豐富,煙燻雞肉散發著迷人的香氣,與新鮮蔬菜搭配,清爽中帶著微妙的煙燻風味,相當不錯🥢 海苔蟹肉蒸蛋,滑嫩的蒸蛋口感,融合了海苔的香氣和鮮美的蟹肉,帶來濃郁的海鮮風味,十分美味2️⃣ 銀鱈魚/北寄貝/帆立貝/比目魚 選其中兩款,我們二人剛好各選了不同的款式:🥢 銀鱈魚銀鱈魚 外層燒至十分香脆,肉質鮮嫩、潔白細緻,味道清甜,是我最鍾意食嘅魚類之一🥢 北寄貝北寄貝 肉質鮮美,口感鮮嫩,帶有淡淡的甜味🥢 帆立貝帆立貝 鮮甜脆嫩,口感豐富,帶有微妙的海洋風味,師傅再加上海苔湯烹煮,令味道更鮮甜🥢 比目魚比目魚 外皮同樣燒至金黃色,肉質鮮嫩、細膩,帶有淡淡的甜味,口感絲滑,再配上南瓜及菠菜忌廉汁,令味道更豐富3️⃣ 美國牛肉薄燒(2卷)或 沖繩黑豚🥢 美國牛肉薄燒美國牛肉薄燒 肉質鮮嫩,紋理豐富;牛肉包住牛蒡漬及昆布,估唔到口感變得更豐富,滋味濃郁🥢 黑豚肉黑豚肉 來自沖繩島,肉質細嫩多汁,脂肪分佈均勻,口感豐富。獨特的甜味和濃郁的豬肉香氣相融合,咀嚼間散
套餐包括:
1️⃣ 沙律、蒸蛋
🥢 銀鱈魚
🥢 北寄貝
北寄貝 肉質鮮美,口感鮮嫩,帶有淡淡的甜味
🥢 帆立貝
🥢 比目魚
3️⃣ 美國牛肉薄燒(2卷)或 沖繩黑豚
🥢 美國牛肉薄燒
🥢 黑豚肉
黑豚肉 來自沖繩島,肉質細嫩多汁,脂肪分佈均勻,口感豐富。獨特的甜味和濃郁的豬肉香氣相融合,咀嚼間散發出滿滿的幸福感
4️⃣ 漬物、麵豉湯,炒飯
🥢 師傅用心將 炒飯 炒至粒粒分明,香氣四溢,高菜的鮮味與炒飯的香氣相融,最後還會加上一隻太陽蛋,正
5️⃣ 炒什菜
🥢 口感爽脆,味道清新
6️⃣ 雪糕
🍧 抹茶雪糕
2024-04-19 104 瀏覽
春日自選套餐 $398 / 位包括∗前菜三點∗季節沙律
∗銀鱈魚、北寄貝、帆立貝、比目魚四選二∗美國牛肉薄燒/沖繩黑豚肉∗麵豉湯∗炒飯, 漬物, 炒什菜∗甜品記憶點比較深刻的是他們的北寄貝,肉質爽脆彈牙北寄貝肉先在鐵板上輕煎幾下,再放回殼中的高湯中灼煮北。師傅把切得有點厚度的黑豚肉放在鐵板上不同的位置去煎。在中間以高火烹煮,部份時間就放在邊緣位置閒置。出來的效果十分好,咬下去肉質脆嫩而帶濃郁油脂香味,出乎意料的好吃美國牛肉薄燒7成熟牛肉香氣肉汁都有出來。吃鐵板燒一定要點銀鱈魚 。煎烤至甘香微酥的銀鱈魚口感除了嫩以外。更帶有一份彈牙質感,油脂感爆登,讓人愛不釋口

春日自選套餐 $398 / 位
包括
∗前菜三點
∗季節沙律
∗銀鱈魚、北寄貝、帆立貝、比目魚四選二
∗美國牛肉薄燒/沖繩黑豚肉
∗麵豉湯
∗炒飯, 漬物, 炒什菜
甜品

記憶點比較深刻的是他們的北寄貝,肉質爽脆彈牙
北寄貝肉先在鐵板上輕煎幾下,再放回殼中的高湯中灼煮北。

餐廳地點👩‍🍳帶一點神秘感😝,從尖沙咀繁忙街道打開隱蔽的趟門,再上一層便來到餐廳🍴。和嘈吵的街道有強烈對比🆚,餐廳設計感覺令人放鬆。📝今次order 了兩個HK$398.- 的lunch set先上「煙燻雞肉沙律 🥗」 和「蟹肉蒸蛋🥚」,雞肉由煙燻煑熟,肉質幼嫩,夾埋沙律一齊食非常開胃😋之後上嘅「比目魚」和「銀鱈魚」都配上南瓜波菜忌廉汁,兩款都很惹味「零」油膩感。「北寄貝」和「帆立貝」 都落了海苔湯,兩款都很出海鮮味,帆立貝帶鮮甜味,而北寄貝係帶海水嘅鹹味。「美國牛肉薄燒(2卷)」和「沖繩黑豚 」 都配上鹽漬昆布,自己比較喜歡佢哋嘅美國牛肉薄燒,我哋點了七成熟,肉質入口即溶,再夾上牛蒡漬加昆布一齊食,更添爽脆口感。之後還有「流心蛋高菜白飯魚炒飯」、「漬物」「面鼓湯」「炒什菜」,最後食埋「綠茶雪糕🍨」就夠晒滿足😋。好開心有機會可以和老公自在地傾下計、慢活享受一個午餐😌,下次會再嚟過😝。

這次朋友介紹來到一家超級隱世的日式鐵板料理店,門口是要按鈴才可以進去的✨上去一樓就可以看到店鋪,環境有格調,每一桌都是VIP級的待遇,現點現烤真的好香🔥重點是性價比真的超高,人均4️⃣0️⃣0️⃣就可以品嘗到多種高級食材🧡【午市套餐】🥗煙薰雞肉沙律/ 非常開胃的前菜,雞肉煙薰味十足🥚茶碗蒸/ 暖暖的蒸蛋,讓胃進入最佳狀態🩵銀鱈魚|帆立貝|北寄貝|比目魚/ 有四種海鮮可以選擇,每人可以點兩款✨我和朋友把四款都試過了,特別推薦銀鱈魚和北寄貝😝進口食材果然是不一樣,配合廚師現場烹調,每一道菜都是色香味具全❗️💗美國牛肉薄燒 |沖繩黑豚/ 鐵板燒一定要點牛肉來吃,這次點了三成熟,真的是做得剛剛好,配上昆布,一點也不油膩,入口即溶的感覺超喜歡的💯🍚漬物|面豉湯|流心蛋炒飯/ 想不到這個炒飯也是今晚的精髓,那個用日本進口雞蛋做的流心蛋真的超級可愛,米飯粒粒分明😚🥦炒雜菜/ 當然炒雜菜也是鐵板燒的必點菜品,伴著炒飯一起吃太幸福了🍨紫薯雪糕/ 紫薯雪糕不怕很甜,吃下去真的有在吃紫薯的感覺,感覺很特別🤩▪️鐵板壹 Teppanichi 📍 尖沙咀漆咸圍10-12號1樓A號鋪#香港美食 #餐廳推薦 #餐廳打卡#香港探店#

【午市套餐】
🥗煙薰雞肉沙律
/ 非常開胃的前菜,雞肉煙薰味十足
🥚茶碗蒸
/ 暖暖的蒸蛋,讓胃進入最佳狀態
🩵銀鱈魚|帆立貝|北寄貝|比目魚
💗美國牛肉薄燒 |沖繩黑豚
🍚漬物|面豉湯|流心蛋炒飯
🥦炒雜菜
/ 當然炒雜菜也是鐵板燒的必點菜品,伴著炒飯一起吃太幸福了
🍨紫薯雪糕

▪️鐵板壹 Teppanichi
📍 尖沙咀漆咸圍10-12號1樓A號鋪

#香港美食 #餐廳推薦 #餐廳打卡#香港探店#香港美食#香港旅遊#香港攻略#香港鐵板燒
人均$400!性價比極高嘅鐵板燒!✨前菜先有煙燻雞肉沙律沙律清清口腔,雞肉不會過份鹹反而薄切得黎好嫩身;蒸蛋加入左海苔蟹肉汁,滑溜溜的~✨海鮮銀鱈魚、北寄貝、帆立貝、比目魚四選二,每款海鮮都配上不一樣加以提鮮嘅醬汁。兩款魚類外皮蒸得薄脆無油膩感,魚肉雪白清甜,均帶點魚油香,淋上南瓜🎃菠菜汁,更香口滋味。貝類更為驚嘆,用上高湯作底,牛油去煎香,加上魚子粒粒點綴,咬落爽甜得過份!建議同朋友前往嘅話,以上四款都要試一試 ´͈ᵕ`͈ ✨美國牛肉薄燒或沖繩黑豚兩者各有特色,牛肉薄燒脂油感,捲入淮山同Wasabi漬,有別於一般嘅蔥蒜,再可因應個人喜好加上昆布岩鹽,半生熟嘅熟度口感軟柔滿分,屬於必試!而豚肉類配上柚子胡椒,小小辛口減輕油份之感。✨潰物·麵豉湯·炒飯· 炒什菜前面食完都八成飽,但不乏飯桶必備嘅炒飯,用上蘭皇蛋煎嘅荷包蛋放起米飯之上,輕輕一篤,把蛋汁同飯攪拌,更添有一份濕潤感,好食到讚不絕口。唯獨少少挑剔,個人覺得麵豉湯鹹咗少少🤏是日為紫薯雪糕🍦整體味道⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️價錢⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️環境⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️💫近年難得一見我會比爆分嘅餐廳🍴
人均$400!性價比極高嘅鐵板燒!

✨前菜

價錢⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

💫近年難得一見我會比爆分嘅餐廳🍴
2024-03-23 155 瀏覽
呢間餐廳,你喺會願意再去搵食的選擇,不論喺環境,衛生,服務,食物,廚藝,樣樣都會令你滿意。 主廚會介紹每1度菜,服務員真心覺得貼心,食物真的唔錯,值得推薦,值得去試。
前菜。。煙燻。。及。。蛋
2024-03-23
前菜。。煙燻。。及。。蛋
今天是行政午餐!我感觉铁板烧真的很适合带客户朋友去吃诶!环境很好,位置稍微有点隐蔽,打开门里面几层都是日式餐厅,服务也都很不错👍🏻先是一份前菜沙律🥗,然后是蒸蛋有谁跟我一样很喜欢铁板烧里面的蒸蛋吗?!太滑嫩了,尤其热腾腾的来上一口,整个人都舒坦了!🥢大虾🦞入口先是虾膏的香味浓郁,虾肉紧实鲜美!连搭配的铁板烧茄子花椰菜蘸上酱汁也都很好吃😋吃的干干净净😂虾头里还有很多虾膏🥢南非鲍鱼这道完全感受到了师傅的技术,一般铁板鲍鱼都会有点韧劲,但是这个非常软嫩弹牙!而且可以看到食材非常新鲜,处理的时候还在扭动,搭配的甜玉米我超喜欢😘🥢牛肉薄烧一般铁板烧都是包葱蒜,这家不一样的是包罗布,吃起来不会那么油腻!!好吃👍🏻🥢炒饭我太喜欢啦!!蛋炒饭很香!关键是上面还铺了一个流心荷包蛋,蛋液拌上饭更好吃了~还有一份炒蔬菜和面豉汤搭配一起吃#蕞后的甜品开心果雪糕🍧也好好吃!非常🈵意的一餐~
今天是行政午餐!我感觉铁板烧真的很适合带客户朋友去吃诶!
环境很好,位置稍微有点隐蔽,
打开门里面几层都是日式餐厅,服务也都很不错👍🏻

先是一份前菜沙律🥗,
然后是蒸蛋

🥢大虾🦞

🥢南非鲍鱼

🥢牛肉薄烧

🥢炒饭

还有一份炒蔬菜和面豉汤搭配一起吃#

蕞后的甜品开心果雪糕🍧也好好吃!非常🈵意的一餐~
周末自己去吃一顿铁板烧lunch set🍴这种感觉舒适又惬意!·这次菜菜来的店在尖沙咀的📍漆咸围这里隐蔽了很多家高级料理挑了一家相对平jia 的也能好好享受一餐~·我选的是💰568/person〰️前菜-烟熏鸡肉沙律🥗-海苔蒸蛋🥚烟熏鸡肉意外的又嫩又入味〰️大虾🦐➕时令蔬菜虾肉脆弹,混合着虾膏香醇搭配龙虾汁,旁边的蔬菜都变得好吃了!〰️南非鲍鱼火候掌握刚好,脆韧但不会难嚼经典的鲍鱼肝酱调的味道够鲜美~〰️和牛薄烧🥓这道是有小小惊艳我的,里面加了腌渍过的牛蒡丝,提升了口感同时解腻搭配盐渍昆布蛮新奇~〰️炒饭-渍物-面豉汤搭配了橄榄菜炒的很清爽,还盖了一颗太阳蛋🌞
周末自己去吃一顿铁板烧lunch set🍴
这种感觉舒适又惬意![害羞R]

这次菜菜来的店在尖沙咀的📍漆咸围
这里隐蔽了很多家高级料理[萌萌哒R]
挑了一家相对平jia 的[暗中观察R]也能好好享受一餐~
我选的是💰568/person
前菜-烟熏鸡肉沙律🥗-海苔蒸蛋🥚
烟熏鸡肉意外的又嫩又入味[哇R]

大虾🦐➕时令蔬菜
虾肉脆弹,混合着虾膏香醇[点赞R]搭配龙虾汁,旁边的蔬菜都变得好吃了!

南非鲍鱼
火候掌握刚好,脆韧但不会难嚼[鼓掌R]
经典的鲍鱼肝酱调的味道够鲜美~

和牛薄烧🥓
这道是有小小惊艳我的,里面加了腌渍过的牛蒡丝,提升了口感同时解腻[萌萌哒R]搭配盐渍昆布蛮新奇~

炒饭-渍物-面豉汤
搭配了橄榄菜炒的很清爽,还盖了一颗太阳蛋🌞
2023-06-25 757 瀏覽
我覺得這間鐵板燒跟平時吃的有點不同 所以有驚喜它的薄燒牛肉是用牛蒡漬和其他餐廳不同口感好吃它的湯也不是普通的麵豉湯或魚湯它用了雞湯翅雪糕三紫薯味 是我愛吃的味道🍧他只有兩個房間 所以要訂位🤭
我覺得這間鐵板燒跟平時吃的有點不同 所以有驚喜

雪糕三紫薯味 是我愛吃的味道🍧
他只有兩個房間 所以要訂位🤭
2023-06-24
2023-05-13 881 瀏覽
Tailor-made menu💜前菜三點小蕃茄蟹豆腐加魚子水雲酸酸味味嘅前菜特別開胃鰻魚海膽兩者味道好夾,用紫菜包住鮮甜嘅海膽同嫩滑嘅鰻魚多種口感南非鮑魚配鮑魚肝醬新鮮嘅活鮑魚配上香濃嘅肝醬突顯咗鮑魚嘅鮮味銀鱈魚蘆筍配南瓜忌廉汁表面煎得脆卜卜,魚肉嫩滑龍蝦配龍蝦汁肉質彈牙爽口,生熟程度啱啱好,配上龍蝦汁亦唔會搶咗本身龍蝦嘅鮮味北寄貝配海苔蟹肉汁特別嘅醬汁將北寄貝嘅味道大大提升鐵板大蝦配蟹膏麵豉醬紫師傅特登將龍蝦同大蝦兩道菜分開上,想客人分別嘗試到唔同嘅口感煙燻吞拿魚腦天比較突別嘅一道菜,用稀有嘅呑拿魚腦天以煙燻方法去烹調,魚肉肥美香煎鵝肝配意大利醋我係特別有兩塊鵝肝嘅🤭鱈場蟹腳黑豚肉A4和牛肉眼和牛入口即溶,充滿牛味,個人比較喜歡白飯魚仔炒飯我依然係加大版炒飯加太陽蛋,炒飯粒粒分明📍鐵板.壹 (尖沙咀)尖沙咀漆咸圍10-12號1樓A號舖食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️回頭率:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Tailor-made menu💜
前菜三點
小蕃茄
蟹豆腐加魚子
水雲
酸酸味味嘅前菜特別開胃

鰻魚海膽
兩者味道好夾,用紫菜包住鮮甜嘅海膽同嫩滑嘅鰻魚多種口感

南非鮑魚配鮑魚肝醬
新鮮嘅活鮑魚配上香濃嘅肝醬突顯咗鮑魚嘅鮮味

銀鱈魚蘆筍配南瓜忌廉汁
表面煎得脆卜卜,魚肉嫩滑

龍蝦配龍蝦汁

我係特別有兩塊鵝肝嘅🤭

鱈場蟹腳

黑豚肉
A4和牛肉眼
和牛入口即溶,充滿牛味,個人比較喜歡

白飯魚仔炒飯
我依然係加大版炒飯加太陽蛋,炒飯粒粒分明

📍鐵板.壹 (尖沙咀)
尖沙咀漆咸圍10-12號1樓A號舖
食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
回頭率:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
2023-03-16 775 瀏覽
食開樓上的廚師發板,招呼食物都好好。所以就決定一試他們的鐵板燒。真心講非常失望。可能女廚師那天心情唔好,各方面都很差。 我地揀左最貴果個餐,鮑魚龍蝦牛肉全部都有,首先選好咩料之後沒有俾食材我地睇。女厨全程零交流,唯11句就係問我地牛肉嘅成熟,其他食物完全冇問口味,大部份食材都係鏟2鏟,蓋上蓋焗熟,冇香味,冇蒜味,冇酒味,简單講「冇味」,簡直浪費食材。更莫講鐵板燒有嘅技巧,只見用3手指拿双鏟的女仕煮食,鐺2下嘅演員厨師 🤣🤣🤣。見相都知未夠鑊氣,完全係蒸焗樣。仲有一樣燒日本草煙熏魚,想学玩火,但燒草D味同煙简直難受,想像下7月燒衣味就明了。玩火唔係甘玩嘅!全餐最好食係最後碗蛋炒飯,因為隻日本蛋正,hk$2000 碗炒飯,不了! 服務打分係俾其他人,不是厨師。

服務打分係俾其他人,不是厨師。
$2000 (晚餐)
2023-01-18 565 瀏覽
📍鐵板.壹尖沙咀漆咸圍10-12號1樓A號舖首先呢度嘅裝修設計令人有種輕鬆自在嘅感覺,而且空間闊落,坐得十分舒服。我同朋友叫咗Seafood Lunch Set($398-HKD)同Business Lunch Set($568-HKD),share兩個set來食,兩個set嘅食材都可以一試,非常理想。叫咗一杯梅酒($68-HKD),味道跟一般梅酒差唔多,無乜特別好味與否。先來送上沙律,蒸蛋展開今天嘅鐵板燒餐。個蒸蛋蒸好熱好滑,讚。鮑魚好爽口香甜😋帆立貝好軟身唔靭。銀雪🐟魚啖啖肉,煎到香脆嘅魚皮好香口,配上菠菜汁,正😋大蝦🦐啖啖肉,加埋食用花瓣,感覺很清新。沖繩黑豚肉🐖煎得好好味,加上海鹽同昆布一齊食,好食呀。炒飯又係好味,唔油唔膩,配上一隻雞蛋🥚更加入味。麵豉湯好熱,咸度剛好。最後由杯開心果雪糕🧁作結,十分滿足。一個開心愉快嘅下午由呢個高質素鐵板燒展開序幕。
📍鐵板.壹
尖沙咀漆咸圍10-12號1樓A號舖

鮑魚好爽口香甜😋

帆立貝好軟身唔靭。

銀雪🐟魚啖啖肉,煎到香脆嘅魚皮好香口,配上菠菜汁,正😋

大蝦🦐啖啖肉,加埋食用花瓣,感覺很清新。

沖繩黑豚肉🐖煎得好好味,加上海鹽同昆布一齊食,好食呀。

炒飯又係好味,唔油唔膩,配上一隻雞蛋🥚更加入味。

麵豉湯好熱,咸度剛好。