韓屋

Hanook Korean Restaurant
2021-12-05 112 瀏覽
📍 韓屋 小編二訪呢間韓國餐廳食晚餐 夜晚超多人要等一陣先有位🥶上次食lunch所以就冇咁多人🙈 呢間餐廳嘅菜式唔算好多 主要賣湯、石鍋飯同埋餃子🥟-蔘雞湯 $148呢個湯我見有唔少人叫🙆🏻‍♀️所以就同朋友叫咗一個試吓🙈湯料好足!有成隻雞係個湯入面😍 雞入面仲有啲糯米 雞肉食落去較軟淋🤤仲有紅棗同埋人蔘係湯底👻 好豐富!原味石鍋拌飯 $98冬天梗係要食熱辣辣嘅石鍋飯😜 所以就叫左嗰原味😆石鍋飯有好多配料 例如有冬菇、紅蘿蔔絲、菠菜、紫菜、翠玉瓜等加埋醬汁一齊食 好好味😋 仲有一啲飯焦係底 食落好脆口👍🏻煎醬牛小排餃子 $78原本我哋想叫帝王蟹膏餃子 但係好可惜賣晒🥺所以我哋轉左叫牛小排 但係都好味呀餃子食落去外脆內軟 咬落去feel度有肉汁走出嚟🤣牛肉味重 點醬食都好味 但係會有少少油🙈✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎綜合食評📝外觀:★ ★ ★ ★ . 5回頭率:★ ★ ★ ★ ☆抵食指數:★ ★ ★ . 7✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎想睇相關食物?!?😋可以參考🙊⇊ ⇊ #loeyfoodies韓式想睇相關地區?!?🤤可以參考🙊⇊ ⇊#loeyfoodies尖沙咀-地址:尖沙咀金
📍 韓屋
小編二訪呢間韓國餐廳食晚餐 夜晚超多人要等一陣先有位🥶
上次食lunch所以就冇咁多人🙈 呢間餐廳嘅菜式唔算好多
主要賣湯、石鍋飯同埋餃子🥟
蔘雞湯 $148
呢個湯我見有唔少人叫🙆🏻‍♀️所以就同朋友叫咗一個試吓🙈
湯料好足!有成隻雞係個湯入面😍
雞入面仲有啲糯米 雞肉食落去較軟淋🤤
仲有紅棗同埋人蔘係湯底👻 好豐富!
蔘雞湯

原味石鍋拌飯 $98