作為一個辣妹🔥,辣簡直係生活必須品!呢間蜀香門第已經食過好幾次佢既lunch set! 今日就寫翻個review喇!.我地今日三人行叫左三個套餐!套餐加$2有酸梅湯,加$4有檸水,加$6有可樂。所有餐都可以簡辣度。但因為有一個朋友食得唔算太辣,所以叫左兩個中辣,一個大辣!.酸菜魚套餐(中辣) $72魚係用急凍龍脷柳,啖啖肉,好滑,但當然唔夠桂花魚咁有魚味!但完全明白係考慮成本問題!如果你俾得起錢,係可以轉用桂花魚的😂🤣!但我地今日食個lunch姐,唔洗咁富貴啦😌 酸菜魚裏面既配菜仲有酸菜、泡椒、金菇、香菇、寛粉條,酸酸辣辣好開胃送飯🤤 我仲飲左好多湯🤭 (我知唔健康🤫).水煮牛肉套餐$72(大辣)牛肉片好滑,份量都多,裏面既配菜有芫荽、寛粉條、萵筍、芽菜!但今日既水煮牛肉略嫌唔夠麻唔夠辣🌶 .豬頸肉香鍋麻辣香鍋其實係北方菜,而且係現代人發展出嚟,今日食呢個香鍋裏面有豬頸肉、土豆(姐係薯仔)、蓮藕、芫荽!炒既過程入面,完全將香料粉既味道釋放出來,八角、小茴香🤤 香鍋夠麻,夠辣,夠香!,好送飯!正!三個餸入面,呢個最香!.總括嚟講,午市套餐嚟講,呢間性價比高👍🏾 會回頭!
今日就寫翻個review喇!
酸菜魚套餐(中辣) $72

水煮牛肉套餐$72(大辣)

豬頸肉香鍋

總括嚟講,
午市套餐嚟講,呢間性價比高👍🏾 會回頭!
2020-08-21