2024-05-04 26 瀏覽
同鄰居去完街,話呢間椰子雞好好食,專登喺金鐘搭返車過嚟食晚飯。四人同行,一人叫一個餐應該唔算過分,但係出完餐之後,成張卡位都唔夠擺,叫我哋再移移位,真係唔識點樣移,侍應話點解我哋叫咁多嘢,我一下O咗嘴。其實真係得個椰子雞湯好味,啲雞煮完之後係唔食得嘅。海南雞冇想像中咁滑,不過啲醬料好味。肉骨茶有神緒,但係藥材味唔重。反而杯咖啡幾好飲夠滑。個咖喱牛腩正常冇特別驚喜,嗰個薄餅就唔會太油食落去都幾鬆軟。個沙嗲冇炭燒嘅感覺。如果四個人嗌四個餐都係過分嘅話,咁希望佢啲碗碗碟碟就唔好咁大個,因為顯得份量少亦都阻左用餐嘅地方,真係揸住個碗仔揸住全晚,根本冇地方放低飯碗。同埋九點幾都未閂舖,已經落清潔劑拖到個地下勁濕,走嘅時候喺出門口嗰段路失左重心差啲朝天撻,感覺唔安全。