2020-05-06 338 瀏覽
好失望嘅一餐,之前成日上網睇多人食呢間,個特式小籠包好似好吸引咁,同埋咁啱冇乜人等位就入咗去食呢間一入到去啲服務員態度已經好一般嗌完嘢食等左10分鐘就有嘢食到第一個係個擔擔面,嚟嘅時候已經唔係熱嘅,啲面咬落去有痴牙,啲湯飲落去唔夠麻醬,唔夠味得嗰少少辣味,完全冇左擔擔面嘅感覺之後口水雞都到,食落去啲雞有雪味,而且非常之嚡口,亦都唔入味乾煸四季豆,啲豆勁老,本身個味幾好嘅,不過落太多糖 太甜流沙包幾好嘅,但係嚟到都唔係好熱,咬咗兩啖先有嘢流出黎八色小籠包,好唔好食真係見仁見智,佢個餐牌到寫超薄皮,嚟到啲皮厚到⋯好心你去食下其他上海菜餐廳嘅小龍包,仲可以話自己皮薄嘅 真你話你叻, 仲要真係幾難食松子魚值得一讚,但係性價比唔高個豬蹄又係嚡嘅,碟野好似仲細碟過個口水雞⋯沙拉豬排幾好 正常水平宮廷驢打滾個豆沙比較濕豆沙鍋餅都唔好食,個皮又厚,中間又好似唔熟咁,嚟到又唔係好熱,個皮仲要係唔脆,超級失望食飯期間我哋有叫過服務員幾次,因為要嗌個白飯同想要醋, 叫勁多次先理我哋大家話好嘅未必係好嘅⋯
一入到去啲服務員態度已經好一般
嗌完嘢食等左10分鐘就有嘢食到
乾煸四季豆,啲豆勁老,本身個味幾好嘅,不過落太多糖 太甜
流沙包幾好嘅,但係嚟到都唔係好熱,咬咗兩啖先有嘢流出黎
松子魚值得一讚,但係性價比唔高
個豬蹄又係嚡嘅,碟野好似仲細碟過個口水雞⋯
沙拉豬排幾好 正常水平
宮廷驢打滾個豆沙比較濕