2008-01-02 112 瀏覽
12月28日係我同男友拍拖5週年紀念, 想重溫以拍拖既片段, 所以book左係呢到食飯(因為以前拍拖成日都會0黎食).當晚八點去到, 有七成既枱都係吉既. 因為天氣凍既關係, 所以選擇左坐室內. 因為christmas連埋元旦既關係, 餐牌只係show set既價錢. 因為自己食量唔係太大既關係, 平時我同男友習慣兩個人叫一個set, 跟住另一個會散叫. 好彩當日都有得散叫. 兩個人叫左一個羊骨餐加散叫炸蠔.牛尾湯, 同一年前既味道差好多, 唔夠濃味, 仲遍杰少少. 餐包牛角包: 個包只係微微暖, 完全唔脆....炸蠔: 一客剩番六隻, 但size平均只係1.5"-2", 粉漿太厚, 炸得太熟, 蠔肚位置還算緊緊可以, 但蠔上半部份我完全咬唔到. 伴菜既薯仔沙律完全唔掂, 好勁好油味, 仲好一pat pat.羊骨: 呢個味道還算可以.當晚所有味道都同以前差左好遠, 完全唔係以前食開既味道, 相信有可能轉左廚師, 真係心到乜心機都無哂.連最尾埋單都有笑料, 以往食開散叫可以加$10轉餐, 餐牌寫炸蠔set係$120, 咁我地散叫咪應該係$110囉. 點知佢埋單時照計番$120, 我咪
牛尾湯, 同一年前既味道差好多, 唔夠濃味, 仲遍杰少少.
餐包牛角包: 個包只係微微暖, 完全唔脆....
羊骨: 呢個味道還算可以.
連最尾埋單都有笑料, 以往食開散叫可以加$10轉餐, 餐牌寫炸蠔set係$120, 咁我地散叫咪應該係$110囉. 點知佢埋單時照計番$120, 我咪問番佢係咪散叫同埋set係相同價錢, 但佢地解釋竟然係話佢地好多餐連散叫都加左價, 原本散叫炸蠔係加到$120, 咁set應該係$130, 但係因為炸蠔set未改係餐牌到, 所以價錢一樣. 當我再問佢咁而家散叫佢要收我幾錢時, 佢先話照收番我$110.
坦白講, 對於佢地既解釋我並唔係好接受, 我唔介意你一早話我聽佢地餐牌價錢錯, 但唔可以係比錢時先收我一個貴既價錢.
anyway, 我同男友決定都唔會再去呢到食, 除左味道唔得外, 服務都差左好多, 令到原本一個令我地有美好回憶既地方都變左要badlist佢