2024-03-27 306 瀏覽
我哋今次嚟到黃大仙搵嘢食,呢度有一間置身於韓國餐廳🍴裏面嘅台式Cafe🇹🇼。而且呢度啲嘢食都好足料👅,以呢個環境、價錢嚟講幾抵食💰。.🥘台式鐵鍋湯 + 大滿足套餐(雞, 米粉)($128)我哋揀咗濃香蕃茄牛肋條湯🍅,蕃茄味道濃郁又清甜,係自家煲出嚟嘅感覺♨️,唔會有太膩嘅茄膏感。同時間牛肋條嘅肉香味、油脂香味😋,令成碗湯更加鮮味,有種蕃茄牛尾湯嘅感覺🐮。呢個湯底煮雞肉又香又有濃郁雞味🐔、煮唔同蔬菜有吸收晒茄湯嘅鮮香、米粉更加掛湯🍜,食落好滿足。.🍢台式鐵鍋湯 + 夜市小吃套餐($128)呢一款我哋就揀咗黑蒜牛骨湯🐄。甜不辣好有口感、唔同蔬菜配埋牛骨湯純粹嘅肉香味、油脂感😆,有一種清湯腩湯底嘅感覺,夠鮮味🤤。另外台灣腸放落火鍋裏面都好特別🌭,煮完保留住台灣腸甜香嘅味道,同時間更加多汁軟腍,好特別🙌🏻。我哋仲加埋泡麵(+$8)🍜,食到最後煮可以吸收埋湯底嘅風味,食落超滿足💕。.🍰芝士櫻桃奶蓋千層蛋糕($48)千層蛋糕層層都有芝士香味🧀,又有奶油香,兩種香味平衡😝。上面仲有好似士多啤梨新地嘅醬🍓,令到成個蛋糕夠晒甜香,配埋乳酸爆爆珠💥,口感好特別。.
🥘台式鐵鍋湯 + 大滿足套餐(雞, 米粉)($128)
🍢台式鐵鍋湯 + 夜市小吃套餐($128)
🍰芝士櫻桃奶蓋千層蛋糕($48)
2024-03-25