突然想食台灣嘢,就去咗黃大仙嘆嘆試下。見到紫薯奶茶就已經好想試!餐廳環境都好別致,有叢林的感覺。紫薯奶茶味道有香濃紫薯味,裏面好多紫薯泥同埋超煙靭手工芋圓,甜度啱啱好,叫咗正常都唔會好甜,特別係啲芋圓超級有驚喜,味道同口感都好好,煙靭得來又彈牙,食得出佢係真係手工野❤️主食鐵路便當盒-鹽酥雞肉燥飯,醬汁惹味,味道正宗,而且帶有好香嘅菇味嘆嘆招牌牛肉麵-份量份量大,超足料,牛肉味道濃郁,而且好嫩滑~舊舊肉都好厚,湯頭味道都OK甜品芝士蛋糕係轉咗招牌珍珠奶茶奶蓋千層蛋糕-賣相吸睛,打卡之選奶蓋有浸拖肥嘅味道,配合珍珠嘅黑糖味,香濃特別3.6牛乳仙草芋圓大盛份量超級大,一個都足夠兩個人嘅份量,芋圓味道突出,好Q彈,芋頭紫薯同地瓜嘅味道都好香,滑嘟嘟三色芋圓芒果雪花冰-芋圓好有咬口,芒果鮮甜,有種食緊地道台灣甜品嘅感覺

主食

鐵路便當盒-鹽酥雞
肉燥飯,醬汁惹味,味道正宗,而且帶有好香嘅菇味

嘆嘆招牌牛肉麵-

甜品

芝士蛋糕係轉咗招牌珍珠奶茶奶蓋千層蛋糕-
賣相吸睛,打卡之選
奶蓋有浸拖肥嘅味道,配合珍珠嘅黑糖味,香濃特別

3.6牛乳仙草芋圓大盛

• 招牌珍珠奶茶奶蓋千層蛋糕