2024-05-06 39 瀏覽
唔好俾佢簡約嘅裝修、Menu呃到。社企feel。地方乾淨企理,綠色牆感覺好舒服。枱面4平8穩(唔係講笑,呢個要求真係幾卑微)。落地玻璃窗俯瞰曾經繁華盛世嘅彌敦道蟹膏蕃茄湯檬- 嗰個蟹膏好特別,溝埋啲唔知乜嘢好食嘅嘢,做到一嚿豆腐咁嘅形狀,海綿咁嘅texture,咬落口感鬆軟,蟹味濃郁。- 裏面有豬紅配料,同牛雜檔嗰啲好唔同喎,入口有浸淡淡嘅肉味。滴滴咖啡- 好正宗嘅越南風味。啱唔啱口味一回事,去 越南 隨便搵間地茂館嘅咖啡,就係咁。- 牛油果軟包熟度剛好嘅牛油果,塞滿晒成個包好抌本。牛油果香滑,麵包外脆內軟。推介。- 肉鬆軟包應該係麵包餸肉鬆。肉鬆滿倒瀉。嫌佢乾口一啲。- 芒果沙冰濃郁又滑,芒香味撲鼻。- 班蘭、榴槤糕好好食,好食過 「莫定標娘惹」。呢兩款甜品都好好食。不妨自攜外賣盒買多幾個打包,返到屋企微微打熱佢,齒頰留香。surprise,連沙甸魚法包都有。無奈唔係好啱香港人口味。佢哋用斑斕葉嘅量真係毫不手軟,就算係自助水都係斑斕水。

落地玻璃窗俯瞰曾經繁華盛世嘅彌敦道
蟹膏蕃茄湯檬
滴滴咖啡
- 牛油果軟包
- 肉鬆軟包
應該係麵包餸肉鬆。肉鬆滿倒瀉。嫌佢乾口一啲。

- 芒果沙冰
濃郁又滑,芒香味撲鼻。
- 班蘭、榴槤糕
好好食,好食過 「莫定標娘惹」。

佢哋用斑斕葉嘅量真係毫不手軟,就算係自助水都係斑斕水。
2024-04-23
  • 斑斕綠豆糕