趁假期相約了小朋友嘅同學仔聚一聚,喺Openrice搜尋到呢間新開的親子餐廳,地點又方便,家長們一致同意揀呢間餐廳試試。果然無㨂錯,大人和小朋友都非常滿意,甫離開餐廳已經約定了時間下次再一齊來。餐廳佈置好有心思,一出𨋢就見到兩隻可愛的恐龍公仔歡迎我們,忍唔住即刻影相。影相中途比小朋友發現入口的夾公仔機,個個都表現好開心雀躍。驚喜仲未完,入內見到有個遊戲corner,放上不同款式的board games和恐龍書籍,啱晒不用年齡的小朋友!平時去親子餐廳,食物都不是重點,因為試過好多坊間的親子餐廳的食物水準不太高。但這次的經驗絕對顛覆了之前多年的感受,因為食物太高質了。兒童餐每樣都有一點,絕對令小朋友做到均衡飲食,意粉非常creamy,有少量的炸物令小朋友開心,甜點及水果。不消一會,小朋友就把兒童餐吃清光。Margarita pizza強烈推薦必食! pizza餅底薄薄脆脆的,而且應該是混合了不同款式的芝士,令味道層次非常高,一上枱很快便被大家一人一件的吃光了。忌廉蟹肉撻撻皮非常趣及香口,很重牛油香味。蟹肉非常多非常足料,吃入的蟹肉令人感覺非常滿足。明太子卡邦尼意粉這款是大人及小朋友都大贊好

Margarita  pizza

Margarita pizza

忌廉辣蟹撻

忌廉蟹肉撻

明太子卡邦尼意粉
這款是大人及小朋友都大贊好味的食物,明太子份量多,絕不吝嗇,加入卡邦尼意粉令味道十分配合。

安格斯西冷意大利飯
西冷扒比預期更淋更充滿牛味,以這樣的價錢,性價比超高。
Margarita  pizza
忌廉辣蟹撻