邊個話泰國🇹🇭菜一定辣😂邊個話泰國🇹🇭菜唔啱小朋友食😂😂我哋就搵到間好Chill而且小朋友👧🏻又食得好開心嘅熱門泰國餐廳🍴開餐!餐廳其實都幾難book㗎!好多朋友都話好Full,好彩Book到啫!仲要要求坐outdoor先夠曬Chill😍😍室外嘅環境好靚,我哋就坐花花靚靚房打卡,好啱傾計食飯!小朋友見到花花牆好開心😝😝變咗花痴!我哋就order咗幾款嘢食,有啲啱小朋友,有啲就啱大人食嘅,樣樣都覺得好正宗同好好味!🔥火山排骨🌋呢個係招牌菜,上枱好吸睛,黎自最谷拉差達火車夜市嘅特色地道美食!小朋友都急不及待要影相📸啲肉要用手套🧤慢慢去撕開,好嫩好軟綿綿,而且醬汁可以分開上,撕咗啲肉比小朋友食咗之後我哋就可以沾辣辣醬汁!辣汁好濃味,帶少少酸酸,好開胃🤤🔥火焰燒雞🐓呢個係另一招牌菜,大小姐指定要order。隻雞係原隻楝企上枱,然後點火加熱!咁樣做會令燒雞皮好香脆,不會導致雞肉變(鞋),好細心仲會幫手切左隻雞,入面肉質好滑溜,大小姐食咗好多舊😝😝🌶️咖哩三重奏🫑配🍞三重包粒呢個係媽媽好想食,有齊紅黃青咖哩三重口感,每款咖哩加入不同嘅海鮮,有青口、元貝、魷魚⋯⋯好豐富好正!其實仲配咗三重包粒架,不過

🔥火山排骨🌋
火山排骨

🔥火焰燒雞🐓
火焰燒雞

🌶️咖哩三重奏🫑配🍞三重包粒
呢個係媽媽好想食,有齊紅黃青咖哩三重口感,每款咖哩加入不同嘅海鮮,有青口、元貝、魷魚⋯⋯好豐富好正!其實仲配咗三重包粒架,不過小姐們食曬🫠🫠
咖哩三重奏配三重包粒

泰式牛🐮炒河
呢個係好夠鑊氣,牛肉唔鞋,小朋友都咬到!媽媽只可以有幸分到一啖,小朋友清曬🤣🤣🤣
泰式牛肉炒河

蒜蓉🧄炒椰菜苗🥬
我去泰國餐廳必點 椰菜苗係泰國係好普遍嘅炒菜,但香港買一啲都唔平,好鍾意食💓💓
蒜蓉炒椰菜苗

飲品我哋就點咗「珍多冰🫧」、「🥭芒果梳打」同「🧊荔枝梳打」,三杯飲品都唔同口感唔同味!我就最鍾意荔枝梳打,本身覺得荔枝嘅香味係好獨特,幾好飲,又好靚好打卡!
珍多冰+芒果梳打+荔枝梳打

呢間餐廳除咗尖沙咀之外,銅鑼灣都有㗎!有時間下次都想去食埋銅鑼灣個間❣️❣️不過真係好Full,記得想去就bookmark同打去訂座先啦!
@miluthai @mulithaitst

🔥Milu Thai มิลู่ไท(TST)
📍地址:尖沙咀亞士厘道24-38號天星大廈4樓

#MiluThaiมิลู่ไท #MILUTHAI #Thaifood #thai #泰國菜 #火山排骨 #火焰燒雞 #咖哩三重奏 #尖沙咀 #泰菜推介 #泰國特色 #打卡 #打卡推介 #美食推薦 #欣賞美食 #我愛美食 #hkfood #hkfoodie #hkig #foodie #foodstagram #foodphotography #eatlove #foodiehkg #igfood #instafood
2024-05-02
火山排骨