今日就帶大家嚟到尖沙咀食泰國嘢。三年幾前,同大家介紹過呢一間Milu Thai ,佢哋供應唔少泰國地道嘢食,例如係火山排骨、火焰燒雞,惹味又足料。最近佢哋喺尖沙咀開咗新店,靠近尖沙咀A1出口上星期就同朋友嚟食返一餐泰國菜。今次呢就點咗佢哋呢款新菜式「咖哩三重奏」。一鍋可以試齊三款經典咖喱🍛,我就比較鐘意黃咖哩,食落有點椰香。紅咖哩就帶點冬陰公味,食落香辣。除左咖哩,入面仲有扇貝、軟殼蟹、青口、大蝦、鮮魷魚、龍脷柳、泰國茄子、帶子等海鮮。浸埋落D咖哩幾開胃🤤。隨餐仲會附上蒜蓉包粒,點埋3款咖哩汁,真係「泰惹味」😂!食泰國野一定要食生菜包。我幾鐘意佢地既碎肉炒到好香辣👍🏻,唔會油膩同過辣。通菜都幾乾淨,唔算炒到過鹹。「芒果糯米飯」芒果🥭都幾鮮甜。軟熟的芒果配上嚼勁既糯米飯,口感豐富,而糯米配上椰奶,咸中帶點甜,誘發更多既甜味,每次嚟都必點!炎炎夏日再配埋杯椰汁冰,清涼可口,食辣野都要叫返杯。總體嚟講,呢度泰國菜味道唔錯👍🏻,唔會過辣/鹹,仲要份量都幾多👍🏻。價錢合理,座位又坐得舒服😌,岩哂同朋友嚟食飯聚會~~

食泰國野一定要食生菜包。我幾鐘意佢地既

咖哩三重奏
生菜肉碎包