焱丸水產

Flame Japanese Cuisine
唔知有無人同我一樣次次去日本都要食番餐磯丸水產先安樂?(明明唔係真係勁好食,就係貪佢平靚正同埋開24小時🤪)太耐無去日本,所以忍唔住搵返間日式燒烤店止下癮,一入到去 @flame.japanese 環境真係勁有日本居酒屋feel,好正!今次同媽咪兩個人嚟,所以冇特別嗌到好多嘢食~值得一讚嘅係呢度嘅服務真係唔錯,店員會好用心咁幫你燒嘢食🥰 .missed the food in japan way too much 😆 so had to find a way to satisfy my craving 😋 decided to try @flame.japanese 👍 once you walk in, you already feel the japanese izakaya vibes 😊 didnt get a chance to try too many things since we only had 2 😋 overall, ingredients are very fresh and service is decent but do expect to spend a
missed the food in japan way too much 😆 so had to find a way to satisfy my craving 😋 decided to try @flame.japanese 👍 once you walk in, you already feel the japanese izakaya vibes 😊 didnt get a chance to try too many things since we only had 2 😋 overall, ingredients are very fresh and service is decent but do expect to spend a bit of money!
💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨
食物 𝐟𝐨𝐨𝐝 7.8/10
環境 𝐞𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭 8/10
服務 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞 8/10
性價比 𝐚𝐟𝐟𝐨𝐫𝐝𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐲 6.8/10
回頭率 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐬𝐢𝐭 6.5/10
🌟環境服務唔錯,食材夠新鮮~不過要有心理準備如果要食得飽可能價錢會比較貴。

《焱丸蟹噌甲羅燒》$68🌟8.3/10🌟
《黑松露蟹肉甲羅燒》$68 🌟7.8/10🌟
兩款甲羅燒都超邪惡,超有驚喜!!見到勁多蟹膏已經好吸引🤩店員會幫你將蟹膏、蟹肉、蟹子、鵪鶉蛋同埋蔥花撈埋一齊燒,燒嘅時候已經聞到好香,特別係黑松露味!而蟹膏食落口一啲都唔腥,非常之鮮甜,用嚟撈飯真係一流🤤
個人推介原味多啲,黑松露太香有少少搶味。

《烏賊磯燒》$75🌟8.3/10🌟
如果自己燒真係會好怕over cooked,好彩有店員非常之用心咁幫我哋去燒,一路燒一路揸醬汁,燒好之後幫你剪開。件件都厚切,肉質爽滑,又帶微微嘅焦香,完全食唔停口!
三文魚雜菇牛油燒

《三文魚雜菇牛油燒》$48🌟4.5/10🌟
成晚最伏最普通呢一個,三文魚份量唔算太多。味道超級鹹,有少少牛油浸什菇嘅感覺。
海鮮炒飯

《海鮮炒飯》$78🌟7.5/10🌟
淨係食燒嘢食一定食唔飽!又見到好多人推介呢個海鮮炒飯,所以決定嗌來撈下蟹膏食~
整體都唔錯嘅,飯都算粒粒分明,夠爽身!而海鮮嘅份量亦都戲戲足夠確保你每一啖都會食到!
焱丸水產
海鮮炒飯