2021-12-19 38 瀏覽
呢日經過尖沙咀,見到呢間越南餐廳見到餐牌幾吸引,而且價錢又好貼地,於是就同朋友試一試🤤坐低之後,店員好貼心送上兩杯熱嘅龍眼水,因為朋友都幾鍾意食越南菜,所以我哋都叫咗幾樣多人嗌嘅菜式試吓~越式炸春卷 $20春卷皮嘅厚度啱啱好,炸得脆脆哋但係又唔會過硬🤤偏向軟身,入面材料有紅蘿蔔絲、木耳絲同檬粉~越式炸蝦餅 $29蝦餅幾彈牙,而且蝦肉幾嫩,炸粉唔會話太厚,配埋甜酸醬,味道更加升級😆香茅豬扒撈檬 $60呢個係店員推介,大大份用香茅醃製嘅豬扒炸得好酥脆,肉質唔會話太太韌,記住一定要加多啲撈檬汁,咁先夠味!而配料都好足,例如有甘荀、芽菜、炸花生~生牛肉湯河粉 $56份量真係好大碗🤩牛骨湯底濃郁,河粉幼身幾滑,薄片嘅生牛肉肉質鮮嫩,可以自己隨喜好加辣椒同青檸,配料有洋蔥絲同芽菜~椰汁三色冰 & 椰汁珍多冰 既然嚟到越南餐廳點可以唔叫返杯越南特色飲品😉兩杯嘅椰汁都好香濃,綠色嘅粉條好有咬口,三色冰除咗有綠色粉條,仲有紅豆同糯米,口感豐富,飲晒都好飽🤤尖沙咀嚟講,性價比都幾高,菜式方面可以選擇嘅款式都幾多,下次有機會想試吓佢嘅蕃茄蟹肉扎肉湯檬,感覺幾特別,比較少係越南餐廳見到😆

越式炸春卷 $20

越式炸春卷