餐廳: The Wall Street Bar & Lounge
資訊:

2022-10-17 279 瀏覽
早排見到有Foodie推薦呢間生酮餐廳,我就悄悄地bookmark左,終於呢日捉左男朋友陪我食,午市價錢好抵,埋單好似300左右,野食好味之餘,仲要好igable🥰佢係有得揀正常餐+生酮餐,同非生酮飲食既fd去食都得。>Keto Daily Soup&Keto Bread:我好鐘意飲湯,呢款蘑菇湯深得我心,綿滑得黎蘑菇味濃郁,仲會飲到蘑菇蓉,好足料;生酮包味道好似真包,入口比較輕盈。>Parma Ham with Melon:Parma Ham有3塊,塊塊都好大塊,半肥瘦又鹹香,配埋甜甜既蜜瓜,中和左火腿既鹹味,味道恰到好處。>Grilled USA Beef Rib-eye:塊扒仲大過我隻手掌😂煮到7成熟,切開後中間肉質粉嫩,肉質軟腍又多汁,值得一讚係配菜有西蘭花、沙律+薯條,西蘭花份量都唔少,包吸夠纖維,薯條好香脆好好味😋>Tiger Prawn/Sea Urchin Cream Zucchini Pasta:因為想試下生酮Pasta就點左,虎蝦好貼心地去哂殼,都幾多肉,食落彈牙又鮮甜。Pasta原來係用薯仔條、青瓜條+黃椒條整成,真係切到好幼好似食
早排見到有Foodie推薦呢間生酮餐廳,
我就悄悄地bookmark左,
終於呢日捉左男朋友陪我食,
午市價錢好抵,埋單好似300左右,
野食好味之餘,仲要好igable🥰

佢係有得揀正常餐+生酮餐,
同非生酮飲食既fd去食都得。
Keto Daily Soup&Keto Bread

>Keto Daily Soup&Keto Bread:
我好鐘意飲湯,呢款蘑菇湯深得我心,
綿滑得黎蘑菇味濃郁,
仲會飲到蘑菇蓉,好足料;
生酮包味道好似真包,
入口比較輕盈。
Parma Ham with Melon

>Parma Ham with Melon:
Parma Ham有3塊,塊塊都好大塊,
半肥瘦又鹹香,配埋甜甜既蜜瓜,
中和左火腿既鹹味,味道恰到好處。
Grilled USA Beef Rib-eye

>Grilled USA Beef Rib-eye:
塊扒仲大過我隻手掌😂
煮到7成熟,切開後中間肉質粉嫩,
肉質軟腍又多汁,
值得一讚係配菜有西蘭花、沙律+薯條,
西蘭花份量都唔少,包吸夠纖維,
薯條好香脆好好味😋

因為想試下生酮Pasta就點左,
虎蝦好貼心地去哂殼,
都幾多肉,食落彈牙又鮮甜。
Pasta原來係用薯仔條、青瓜條+黃椒條整成,
真係切到好幼好似食緊麵咁,
我食到雪雪聲咁好快就食完,
食完都幾飽肚👍🏻
Tiramisu

>Tiramisu:
呢個就係非生酮既,但係超靚,
用左好多花作為點綴,
仲有2個馬卡龍響面,
整體味道唔太甜,有咖啡酒香味。
Jasmine Rose Tea

>Jasmine Rose Tea:
甜甜地,帶有茉莉花花香,
好大壺飲左好耐😵
Orange  Juice

>Orange Juice:
橙汁味道酸酸甜甜,味道唔錯。

店內仲有個書櫃+大梳化打卡位,
同朋友仔去影相都唔錯。
Keto Daily Soup&Keto Bread
Parma Ham with Melon