2024-01-06 1253 瀏覽
今晚決定食飽個肚就去睇燈飾, 近近地就係尖沙咀地鐵附近揀咗這家越南餐廳餐廳都幾多人食,我哋都要等兩張枱先至入到去入到去真係有一種人山人海嘅感覺,係一些空位都冇, 真係唔知點解咁嘅樣都仲會話冇人出街食飯 餐牌睇落都好清晰, 湯檬湯河、撈檬、飯、小食由於我哋都係希望快快脆脆食完去睇燈飾, 所以就各自叫咗個主食然後揀多個小食就算我揀咗一個冰滴咖啡朋友揀咗個綠茶綠豆冰, 之前未見過有綠豆冰 下面個底嗰度真係有唔少綠豆蓉, 同埋重椰汁味蕃茄蟹肉扎肉湯檬 超重蕃茄味 ,唔會太甜蕃茄未唔會太假另外食得出湯底有一啲蟹膏所以都好濃味湯底份量都好多食完可以飲少少湯 同埋另外最正係成碗粉嚟到嘅時夠曬熱越式香茅豬扒撈檬 豬扒份量比想像中多另外檬粉條條都好整齊,唔會碎濕濕, 食得出檬粉嘅米味小食就簡簡單單叫咗一個春捲,夠脆口,裏面有粉絲, 重越南風味兩個人就食咗咁多嘢整體價錢公道, 近地鐵站,食物質素仍不錯係喺尖沙咀食越南粉嘅好選擇
餐廳都幾多人食,我哋都要等兩張枱先至入到去

餐牌睇落都好清晰, 湯檬湯河、撈檬、飯、小食

我揀咗一個冰滴咖啡

蕃茄蟹肉扎肉湯檬
超重蕃茄味 ,唔會太甜蕃茄未唔會太假
另外食得出湯底有一啲蟹膏所以都好濃味
湯底份量都好多食完可以飲少少湯
同埋另外最正係成碗粉嚟到嘅時夠曬熱

越式香茅豬扒撈檬

兩個人就食咗咁多嘢

整體價錢公道, 近地鐵站,食物質素仍不錯
係喺尖沙咀食越南粉嘅好選擇
2023-12-30