餐廳: The Wall Street Bar & Lounge
資訊:

2024-03-29 502 瀏覽
最近去了位於尖沙咀這間bar & lounge,想飲野relax下,佢做緊happy hour 第二杯半價,岩晒一班朋友黎飲野聚下~一入到去見到超大個酒架,有各式各樣嘅酒,另一邊係書櫃,仲有個大落地玻璃窗,設計幾古典,比人一種好chill嘅感覺!🔹 Carbonara ($158)先點了Carbonara, 麵條煮得剛好,彈牙有嚼勁,搭配著濃郁的奶油醬和煙肉,味道豐富。醬汁的口感非常順滑,完美地融合在麵條上,每一口都帶來濃厚的奶油和煙肉的風味,值得推薦👍🏻🔸 Slow-Roast Beef Set ($388)呢個set可以揀食肉眼扒/ 羊架,我揀左慢煮澳洲M4 燒肉眼扒,配龍蝦湯同薯蓉,龍蝦湯好濃郁👍🏻 散發著龍蝦的美味香氣,入口時帶來豐富的海鮮風味。而慢煮澳洲M4燒肉眼扒,肉質鮮嫩多汁,有濃郁的牛肉香,不過比較多筋,搭配薯蓉的綿密口感,和肉眼扒的口感形成了對比。呢個set仲可以揀飲品,我揀左玫瑰花茶,好香🔹Pop-Star ($88)由Anise, pineapple juice同soda組合而成,茴香帶有清新甜味,類似甘草的味道,與甜美的菠蘿汁和清新的蘇打水相結合,帶來獨特的香味

🔹 Carbonara ($158)
Carbonara

🔸 Slow-Roast Beef Set ($388)
的綿密口感,和肉眼扒的口感形成了對比。

呢個set仲可以揀飲品,我揀左玫瑰花茶,好香
龍蝦湯
慢煮澳洲M4 燒肉眼扒

🔹Pop-Star ($88)
由Anise, pineapple juice同soda組合而成,茴香帶有清新甜味,類似甘草的味道,與甜美的菠蘿汁和清新的蘇打水相結合,帶來獨特的香味和口感
Pop  Star

2024-03-11