觀塘既工廠大廈真係好多野食,而且又平又高質,中意捐窿捐罅既朋友一定會搵到心水餐廳!😄今次就黎到永興工業大廈4樓既一間台灣餐廳,入到去有一種別有洞天既感覺,裝潢設計都好台式,超有feel呀!😆😋紅燒半筋半肉麵 $75 呢個紅燒湯底好正!濃郁得黎又唔算太咸!😆最重點係啲牛筋!超級推介!煮到好軟熟既牛筋,咬落啖啖都係骨膠原既感覺,女士真係必點!😌而且牛筋吸晒湯底既香味,勁惹味!牛肉都做得好好,份量好多!一碗有成4舊大牛肉!煮得都係好林,唔會un ,正呀😄😋炸排骨便當 $74一上菜真係哇一聲,唔止因為香,仲因為真係好大份😂超級多炸排骨!舊舊都炸到好酥脆,炸粉唔會太厚,唔太油膩,而且入面既肉仲係好嫩又多汁,水準之作! 😍便當既飯係滷肉飯黎,要讚一讚肥肉同瘦肉既比例做得好好,食到脂既香,又有肉既口感💛😋蚵仔煎 $42小食黎講呢碟蚵仔煎真係幾好,份量唔會太多,一個人都食得晒, 而且啲蛋煎到好金黃好吸引,入面收埋既蠔都幾大粒,咬落好鮮甜而且大大粒咬爆既感覺好爽😂值得一試!😋酥炸魷魚 $48呢個即叫即炸既魷魚都係一個亮點,上到黎熱辣辣就基本啦,最緊要係炸粉夠薄!同埋魷魚夠大條!😙食落係好嫩滑多汁,但又有

😋紅燒半筋半肉麵 $75
紅燒半筋半肉牛肉麵

😋炸排骨便當 $74
炸排骨便當

😋蚵仔煎 $42
蚵仔煎

😋酥炸魷魚 $48
呢個即叫即炸既魷魚都係一個亮點,上到黎熱辣辣就基本啦,最緊要係炸粉夠薄!同埋魷魚夠大條!😙食落係好嫩滑多汁,但又有外層既酥脆加添口感,加埋外面既調味少少咸,好惹味!😍
酥炸魷魚

😋香芋奶茶 $24 (跟餐價)
呢度既飲品都好大杯!芋香好重,而且奶茶好滑,最緊要係唔會太甜!飲完咁大支都唔會太漏,唔錯呀😄
香芋奶茶

😋金橘檸檬綠茶
呢杯就跟餐送既,食啲重口味既野,一定要飲番啲酸酸味味既balance啦, 呢杯就做得好好,酸得黎好開胃,又唔會話酸得好刺激咁,送餐一流😆
金橘檸檬綠茶
紅燒半筋半肉牛肉麵