2008-06-07 22 瀏覽
昨晚和朋友相聚, 佢介紹來呢度, 大家一齊試下啦! 我地訂左7:00, 因天雨關係大家都遲晒, 7:20來到, 其實都差唔多full晒, 但好彩仲有角落位比到我地, 如果平日星期五, 銅鑼灣度度都要排隊啦!3個人點左3個小菜1個炒飯, 唔駛15分鍾就上齊, 我地叫左黃金蝦, XO醬爆花枝片, 蜜汁肉排, 蝦醬炒飯, d菜唔算大碟, 但我地3個女仔都夠啦! 好味, 碟碟都水準高, 而且價錢好抵! 我最鍾意黃金蝦, d蝦係中蝦size, 蛋黃又多, 蝦醬炒飯都好香口, 不油不膩, 粒粒分明, 又乾身! 一位朋友好辣, 鍾意花枝片炒得夠野味, 而另一位朋友就愛蜜汁肉排甜甜的送飯吃, 我地3個人都食到飽一飽, 後來送既糖水, 2位朋友食得一半, 而我對喳喳就無興趣啦, 落奶既糖水都唔o岩我! 傾啊傾, d waiter都無趕我地走, 傾到快10:30就買單, 成為$233, 都唔貴啊! 下次我要同老公來食, 或者老公出差, 自己一個人shopping後來食個黃金蝦, 老火湯, 再加個白飯都得啊!

• 黃金蝦