焱丸水產

Flame Japanese Cuisine
2016-07-10 572 瀏覽
成日就聽到人地日本水產幾咁出名幾咁好食 食到唔想返黎香港 可憐既我 連去台灣上引水產既錢都冇 今次同一班同病相連既朋友黎到焱丸水產聽講有比得上日本水產既水平係傾談之下先知呢道既侍應好多都響日本留學返黎 對住我地呢班哈日族 真係問題秒秒都多首先,黎一點冷盤 前菜 三文魚牛油果油酢漬 非常欣賞呢道既牛油果蓉 清淡得黎 入口即溶 好似雪糕咁 中和 三文魚子同埋三文魚蓉 既油膩 酸酸甜甜非常開胃大愛三文魚既我 呢道三文魚中卷 啖啖三文魚 而且外面非常精緻 三文魚都非常新鮮 入面包裹住青瓜等 非常脆口 雖然價錢上有點貴 但一上枱 我地成班都 嘩左一聲 刺身排得好令 而且都有心思去裝飾 刺身都包括 三文魚 海膽 帶子 油甘魚 呑拿魚 甜蝦等厚切既刺身 非常有口感 特別係海膽 一的都唔腥 相當鮮甜 真係好想配返熱辣辣既壽司飯同紫菜 主角 甲羅燒 今餐既重中之重 蟹味 和 南瓜蟹肉 甲羅燒蟹膏非常豐富 仲有埋專人幫我我地呢班雞手鴨腳燒埋 真係非常細心 蟹膏和蟹肉拌勻後一啖入口 好好食 一路燒 香噴噴 入口非常有層次感 蟹肉既鮮甜 蟹膏濃郁 睇到都留哂口水 活貝大盛 真係活生生咁上枱 影相就睇唔到 但
今次同一班同病相連既朋友黎到焱丸水產
聽講有比得上日本水產既水平
首先,黎一點冷盤 前菜 三文魚牛油果油酢漬
三文魚中卷
今餐既重中之重 蟹味 和 南瓜蟹肉 甲羅燒
蟹味噌甲羅燒
睇到都留哂口水
活貝大盛 真係活生生咁上枱

影相就睇唔到 但上枱既時間 呢兩隻鮑魚 郁郁下 好得意 就算放左去爐上磯燒 仲不停掙扎
最後當然係原汁原味咁比我地食哂入肚
原汁原味 真係無講錯 一直睇住佢燒 完全無加過任何調味料