2018-12-02 231 瀏覽
臨考試前,食餐開心嘅圍爐下自己梗係要㗎啦,如果唔係溫得咁辛苦乜都假,對自己好啲。今日呢間餐廳一睇個名就知關忌廉同埋吉列牛事,店舖嘅招牌非常有重點,即刻俾我知道入到去我要叫咩菜咖喱忌廉烏冬 : 外觀由於一座白茫茫的雪山,壯觀而不失神聖,上面嘅蔥花就好似為雪山作出點綴,白色伴隨一點綠。攪拌均勻後,下層就係非常美味嘅牛肉咖喱,食落口之後,難以忘懷,烏冬嘅彈牙爽口完全冇食碳水化合物嘅負擔,咖喱味道濃稠可口,配合忌廉嘅奶香柔滑,唔只將咖喱嘅味道突顯,反而令我食到淡淡奶香味。吉列牛定食 :有名比你叫吉列牛定食,主角就梗係叫吉列牛啦,牛肉上枱後肉質分明,嫩得來帶點光澤,放上鐵板上面燒,香氣飄出,咬落去肉汁即刻引入口中啊,簡直一大享受。其他配菜亦都非常出彩,芝麻醬豆腐幼嫩可口,飯上邊加上芝麻紫菜配料即刻加強個飯嘅口味同層次。牛舌雞肉串:整體食落去鹹香十足,充滿着彈牙的口感,牛舌嘅濃郁加上雞肉嘅彈牙口感,係一樣非常出色嘅開胃小食。秘製蛋卷:蛋卷皮非常厚身結實,更有芝士拉絲效果,食落口鹹甜得宜,芝士加強口感和濃郁程度,更加有彈牙的口感。呢間野簡直就係我忙碌生活之中嘅一點享受,超級正呀!!

牛舌雞肉串

秘製蛋卷

呢間野簡直就係我忙碌生活之中嘅一點享受,超級正呀!!

牛舌雞肉串
秘製蛋卷