2024-05-17 43 瀏覽
今日同朋友去咗呢間鐵板燒料理餐廳,晚餐有多款不同既套餐,我同朋友揀咗精選優惠套餐$580/位,就可以食到高質素鐵板燒料理,當中還有些創意既食材配搭好有特色,性價比幾高~店舖環境座位闊落,設有吧枱可以邊食邊享受廚師烹調美食。這𥚃服務好好,每上一道菜式店員好細心詳細介紹食材配搭。•甘辛分子泡沫赤蝦他他 赤蝦他他超好食~赤蝦肉質鮮嫩超甜,撈埋上面分子泡泡🫧 泡沫似泰式辣醬,酸酸地有些微辛辣感好清新。•磯煮鮑魚鐵板蒸蛋 蒸蛋外型精緻,入面有鮑魚粒同海苔醬加上高湯製成既蒸蛋好滑溜,仲有紅菜頭BB苗 撈均一齊食,層次感好豐富。•鐵板大蝦配海膽松露醬虎蝦勁大隻燒得鮮甜彈牙,點埋海膽松露醬一齊食更加濃郁惹味。•日本帆立貝配法國羊肚菌鮟鱇魚肝醬 帆立貝好厚身燒得好香口,點埋法國羊肚菌鮟鱇魚肝醬特別惹味,加埋少少紫蘇花食落帶花香味好清新~•白煎比目魚配日雞尾酒醬+時令蔬菜三點煎到好香脆魚肉嫩滑,仲有油脂感,配上日雞尾酒醬即時提昇鮮度,蔬菜都好新鮮•A5 宮崎和牛薄燒|日本黑豚 兩款肉我比較鍾意和牛薄燒,燒到岩岩好,和牛牛味香濃,入面卷住炸蒜夠哂惹味。日本黑豚同樣都係薄燒,肉質也不錯。•沙律份量也不少好足料

•甘辛分子泡沫赤蝦他他

•磯煮鮑魚鐵板蒸蛋

•鐵板大蝦配海膽松露醬
虎蝦勁大隻燒得鮮甜彈牙,點埋海膽松露醬一齊食更加濃郁惹味。

•日本帆立貝配法國羊肚菌鮟鱇魚肝醬

•白煎比目魚配日雞尾酒醬+時令蔬菜三點

•A5 宮崎和牛薄燒|日本黑豚

•沙律
份量也不少好足料,加上柚子醋味道清新可以消膩~

•特色炒飯
炒得乾身粒粒分明,有埋牛肉粒好豐富。

•季節湯
鯛魚湯好鮮味