今日同朋友去咗呢間鐵板燒料理餐廳,晚餐有多款不同既套餐,我同朋友揀咗精選優惠套餐$580/位,就可以食到高質素鐵板燒料理,當中還有些創意既食材配搭好有特色,性價比幾高~店舖環境座位闊落,設有吧枱可以邊食邊享受廚師烹調美食。這𥚃服務好好,每上一道菜式店員好細心詳細介紹食材配搭。•甘辛分子泡沫赤蝦他他 赤蝦他他超好食~赤蝦肉質鮮嫩超甜,撈埋上面分子泡泡🫧 泡沫似泰式辣醬,酸酸地有些微辛辣感好清新。•磯煮鮑魚鐵板蒸蛋 蒸蛋外型精緻,入面有鮑魚粒同海苔醬加上高湯製成既蒸蛋好滑溜,仲有紅菜頭BB苗 撈均一齊食,層次感好豐富。•鐵板大蝦配海膽松露醬虎蝦勁大隻燒得鮮甜彈牙,點埋海膽松露醬一齊食更加濃郁惹味。•日本帆立貝配法國羊肚菌鮟鱇魚肝醬 帆立貝好厚身燒得好香口,點埋法國羊肚菌鮟鱇魚肝醬特別惹味,加埋少少紫蘇花食落帶花香味好清新~•白煎比目魚配日雞尾酒醬+時令蔬菜三點煎到好香脆魚肉嫩滑,仲有油脂感,配上日雞尾酒醬即時提昇鮮度,蔬菜都好新鮮•A5 宮崎和牛薄燒|日本黑豚 兩款肉我比較鍾意和牛薄燒,燒到岩岩好,和牛牛味香濃,入面卷住炸蒜夠哂惹味。日本黑豚同樣都係薄燒,肉質也不錯。•沙律份量也不少好足料

•甘辛分子泡沫赤蝦他他

•磯煮鮑魚鐵板蒸蛋

•鐵板大蝦配海膽松露醬
虎蝦勁大隻燒得鮮甜彈牙,點埋海膽松露醬一齊食更加濃郁惹味。

•日本帆立貝配法國羊肚菌鮟鱇魚肝醬

•白煎比目魚配日雞尾酒醬+時令蔬菜三點

•A5 宮崎和牛薄燒|日本黑豚

•沙律
份量也不少好足料,加上柚子醋味道清新可以消膩~

•特色炒飯
炒得乾身粒粒分明,有埋牛肉粒好豐富。

•季節湯
鯛魚湯好鮮味

•精美甜品
芝麻雪糕x豆腐雪糕
2024-05-13
2024-05-13 15 瀏覽
前排朋友生日而又知道佢鍾意食鐵板燒, 就突登搵間日式鐵板燒餐廳同佢慶生啦~~餐廳位於尖沙咀, 裝修高檔, 環境寬敞舒適優雅, 充滿了日本既氛圍同設計元素店員六非常專業, 態度友好, 能夠熟練咁介紹菜品餐廳以食鐵板燒為主, 有多款套餐同單點菜式選擇~當日我地點左Special Discount Set $580/位~全set份量都幾足夠, 食到非常滿足呢甘辛分子泡沫赤蝦他他賣相非常精緻, 有好靚既食用花作綴着~~紅色赤蝦搭配著白色既分子泡沫形成了一個鮮明既對比!赤蝦切成小粒, 同泡沫撈埋一齊食, 肉質非常鮮甜可口特色鐵板蒸蛋用上蛋型容器盛住蒸蛋超可愛呀蒸蛋表面光滑細膩, 蛋味濃郁, 口感滑嫩~配埋海苔同鮑魚粒一齊食, 層次感豐富~~套餐既豐富食材~~~師傅手勢相當專業日本北海道螺北海道螺肉質飽滿鮮甜, 口感細緻而爽脆~簡單用牛油煮已經好好味鐵板大蝦配海膽松露醬大蝦非常新鮮, 大大隻啖啖肉, 蝦肉爽口彈牙~配埋海膽同松露醬食, 口感更豐富白煎比目魚配日雞尾酒醬+時令蔬菜三點比目魚表面煎至金黃, 肉質細嫩~配上日雞尾酒醬, 增添左一種醇厚風味同滿足感沙律沙律蔬菜新鮮, 擺盤精緻~沙律醬汁酸甜

店員六非常專業, 態度友好, 能夠熟練咁介紹菜品

餐廳以食鐵板燒為主, 有多款套餐同單點菜式選擇~
全set份量都幾足夠, 食到非常滿足呢

甘辛分子泡沫赤蝦他他
賣相非常精緻, 有好靚既食用花作綴着~~
紅色赤蝦搭配著白色既分子泡沫形成了一個鮮明既對比!
赤蝦切成小粒, 同泡沫撈埋一齊食, 肉質非常鮮甜可口

特色鐵板蒸蛋
用上蛋型容器盛住蒸蛋超可愛呀

蒸蛋表面光滑細膩, 蛋味濃郁, 口感滑嫩~
配埋海苔同鮑魚粒一齊食, 層次感豐富~~

套餐既豐富食材~~~
師傅手勢相當專業
日本北海道螺
北海道螺肉質飽滿鮮甜, 口感細緻而爽脆~
簡單用牛油煮已經好好味

鐵板大蝦配海膽松露醬
大蝦非常新鮮, 大大隻啖啖肉, 蝦肉爽口彈牙~
配埋海膽同松露醬食, 口感更豐富
白煎比目魚配日雞尾酒醬+時令蔬菜三點

比目魚表面煎至金黃, 肉質細嫩~
配上日雞尾酒醬, 增添左一種醇厚風味同滿足感

沙律

沙律蔬菜新鮮, 擺盤精緻~
沙律醬汁酸甜可口, 蔬菜清脆爽口

A5宮崎和牛薄燒

宮崎和牛肉質細嫩, 油花分佈均勻, 燒至五成熟, 表面呈現粉紅色

和牛肉質鮮嫩, 入口即化, 油脂味香濃

特色炒飯
炒飯粒粒分明, 飽滿而有彈性, 口感豐富

季節湯
大蜆味噌湯味道香濃, 充滿大蜆鮮味
甜品
每人一球雪糕, 有綠茶同朱古力味選擇~
雪糕超級冰凍, 口感軟滑細膩
  • 甘辛分子泡沫赤蝦他他
  • 特色鐵板蒸蛋
  • 日本北海道螺
  • 鐵板大蝦配海膽松露醬
  • A5宮崎和牛薄燒
2024-05-08 31 瀏覽
尖沙咀西日 Fusion鐵板燒今天去尖沙咀逛街,很久沒有吃鐵板燒了,網上看到很多人推介,主打西日 Fusion 鐵板燒,提供高級日式盛宴體驗,所以過來試吓。環境裝修別具特色,漂亮高貴的環境混合酒吧風格的設計,非常新潮。可以一邊吃一邊欣賞著廚師即場炮製的過程,雙重享受。小店地方不大,需要提早預約,看到精選優惠套餐 $580/1位,10道菜幾豐富,味道偏向健康、原汁原味。提供熱茶、紙巾、濕毛巾,另加一服務費甘辛分子泡沫赤蝦他他香辣刺生蝦他他分子料理非常特別特色鐵板蒸蛋可愛的雞蛋造型小碗裝著熱騰騰的海苔醬蒸蛋,撈勻佢一齊食,滿滿的湯汁非常暖胃爽口彈牙的鐵板大蝦 🍤拆好肉,再配上鮮味十足的海膽松露醬帆立貝冇晒,轉左燒廣島蠔,配合蝦米、煙肉等材料一起吃,更加香口。非常嫩滑的白煎比目魚原汁原味,配甜甜的雞尾酒醬,配時令蔬菜三點:翠玉瓜、多汁蘑菇、粟米芯A5宮崎和牛薄燒配岩鹽、炸蒜片、秘製醬汁一起吃,更加滋味生菜車厘茄沙律🥗,特色炒飯有雞蛋、蝦米、香蔥等材料,還有豆腐海帶鯛魚湯,全部都不會咸最後有個濃郁的朱古力或者抹茶雪糕結尾服務質素:7/10環境舒適度:7/10ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:7/10
尖沙咀西日 Fusion鐵板燒

香辣刺生蝦他他分子料理非常特別

特色鐵板蒸蛋

爽口彈牙的鐵板大蝦 🍤拆好肉,再配上鮮味十足的海膽松露醬

A5宮崎和牛薄燒配岩鹽、炸蒜片、秘製醬汁一起吃,更加滋味

最後有個濃郁的朱古力或者抹茶雪糕結尾

服務質素:7/10
環境舒適度:7/10
ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:7/10
2024-05-07
1K
2024-04-22 88 瀏覽
尖沙咀棉登徑這條小街裏隱藏咗好多隱世美食,在巷尾的一間鐵板燒店「N.28 Teppanyaki 」主打席前鐵板燒,而且最近仲推出咗一個超值晚市套餐,只需要 $ 580 就可以品嚐11品,而且食材仲相當高質,真心性價比超高👍🏻👍🏻🌟精選套餐 $ 580🍤▪️甘辛分子泡沫赤蝦他他赤蝦他他爽口又彈牙,仍然食到粒粒蝦肉,配上分子泡沫,原來係泰式香辣味道,配上蝦他他味道惹味幾得意🥚▪️磯煮鮑魚鐵板蒸蛋蒸蛋在鐵板上蒸熟,用一個蛋型器皿裝住好得意,味道充滿蛋香的蒸蛋非常香滑,配上濃味的磯燒鮑魚海苔醬,味道好夾🦐▪️鐵板大蝦配海膽松露醬大蝦大大隻,師傅好好手勢,煎得剛熟,蝦肉肉厚好彈牙,更精彩是醬汁味道,濃厚的海膽味而且充滿松露醬香,質感好Creamy,伴上蝦肉一起食更鮮味🌟▪️日本帆立貝配法國羊肚菌鮟鱇魚肝醬帆立貝煎至外焦內𥚃剛剛熟,口感Juicy ,味道鮮香,配上非常濃香的羊肚菌鮟鱇魚肝醬,實在太美味🐠▪️銀鱈魚配日本有馬山椒汁銀鱈魚的魚皮煎至尤如薯片般香脆,魚肉厚肉香滑,伴上一個味道聞落去充滿山椒的麻香,但食落帶點微微甜的醬油味道,一點辣味都沒有,好特別,和銀鱈魚非常之夾🥗▪️沙律中場清清味蕾,有好清新嘅新

🌟精選套餐 $ 580

🍤▪️甘辛分子泡沫赤蝦他他

🥚▪️磯煮鮑魚鐵板蒸蛋

🦐▪️鐵板大蝦配海膽松露醬

🌟▪️日本帆立貝配法國羊肚菌鮟鱇魚肝醬

🐠▪️銀鱈魚配日本有馬山椒汁

🥗▪️沙律
中場清清味蕾,有好清新嘅新鮮蔬菜、小蕃茄和蘆薈配上酸醋汁

🥩▪️A5宮崎和牛薄燒
薄燒牛肉我哋點咗五成熟,油脂滿滿的牛肉包住蒜和香蔥 ,入口充滿牛油脂香,而且好腍,最喜歡特調各有風味的三款沾醬,大豆醬、岩鹽片、昆布海鹽,重有自家製的炸蒜片,有心思又美味

🧆▪️特色炒飯
炒飯用上牛油脂粒、日本雞蛋、洋蔥、紅蘿蔔粒,再配上一隻窿邊太陽蛋,炒飯粒粒分明好入味,而且充滿牛粒的脂肪香,太陽蛋的流心蛋黃伴上炒飯裏一齊食,簡直係人間美味

🫕▪️季節湯
食炒飯必須要配上一碗湯,季節湯用白麵豉、豆腐和昆布煲製,清清地非常唔錯

🥙▪️田園炒野菜
仲有炒得惹味嘅椰菜香菇,有菜又有飯,配埋炒飯真係非常飽肚

🍨▪️精美甜品
最後奉上紅豆和荔枝雪糕,作為這一餐完美的終結,這兩款雪糕都非常高質,充滿原材料香,但係一啲都唔甜,好味道
  • 銀鱈魚配日本有馬山椒汁
  • A5宮崎和牛薄燒
2024-04-16 73 瀏覽
尖沙咀|No.28 Teppanyaki .尖沙咀棉登徑,小小巷子裡面,埋藏著隱食美食,今日來了位於這裡的鐵板燒店,開張的時候已經很想來,今晚終於到訪💞.店內氣氛極佳,師傅風趣幽默,坐在吧枱旁邊,過了一個輕鬆愉快的晚上,要一讚的是師博手藝,烹調技巧恰到好處,將食物味道提升,有機會大家真的要來品嘗品嘗💞 .餐廳提供各類套戲,價錢實惠,今晚點了精選優惠套餐,每位$580絕對是性價比,質素跟價錢絕對超值💞.🔺甘辛分子泡沫他他甜蝦他他配泰式醬汁,微辣醒胃,甜蝦非常鮮甜💞.🔺機主鮑魚鐵板蒸蛋自家製青海澡鮑魚,鮑魚先慢煮再切粒,一同放入蒸蛋,蒸蛋香滑,配上醬汁味道一絕💞.🔺鐵板大蝦配海膽松露醬大蝦新鮮味彈牙,份量不小,食時可沾上海膽松露醬,味道更提升,單吃也整鮮味💞.🔺日本帆立貝配法國羊肚菌鮟鱇魚乾醬帆立貝兩面煎香,上碟時伴上紫蘇花蕾,賣相既美亦可食用,紫蘇花蕾跟帆立貝一起吃,帆立貝鮮味味道更突出💞.🔺加拿大銀鱈魚配日本有馬山椒汁銀鱈魚肉質細嫩,香煎後逼出魚油,入口軟滑,魚味更濃,山椒汁甘香,沾點味道又另翻風味💞.🔺A5宮崎和牛薄燒廚師提議3成熟處理,和牛入口更見軟腍香滑,牛味濃郁,伴碟有海鹽、自
尖沙咀|No.28 Teppanyaki
絕對是性價比,質素跟價錢絕對超值💞
🔺甘辛分子泡沫他他
甜蝦他他配泰式醬汁,微辣醒胃,甜蝦非常鮮甜💞
🔺機主鮑魚鐵板蒸蛋
🔺鐵板大蝦配海膽松露醬
🔺日本帆立貝配法國羊肚菌鮟鱇魚乾醬
🔺加拿大銀鱈魚配日本有馬山椒汁
🔺A5宮崎和牛薄燒
廚師提議3成熟處理,和牛入口更見軟腍香滑,牛味濃郁,伴碟有海鹽、自家製麵豉醬昆布植物炸蒜片,原味已經很滿足,再配上各樣醬料,更錦上添花💞
🔺特色炒飯
飯粒乾身軟腍,配上牛肉香蔥蒜片,整碗飯吃光了💞
🔺田園蔬菜 - 野菜跟菇菌,軟硬適中,份量十足💞
🔺季節湯 - 魚湯鮮味💞
🔺精美甜品 🍮 - 紅豆雪糕💞
餐廳:No.28 Teppanyaki
地址:尖沙咀棉登徑28號錦榮商業大廈地舖

2024-04-15
5天前 0 瀏覽
同同事來個鐵板午餐位於尖沙咀的N.28 Teppanyaki 最新午市精選套餐由$148起,相當抵食午市套裝包餐湯、沙律、白飯同甜點點選鐵板套餐,仲有師傅席前烹調▪️香煎鐵板大蝦拼深海馬友($228)賣相好精緻,大蝦巨型新鮮彈牙,馬友魚味好濃,煎完後滿滿魚油香,魚皮更煎到薄脆,好似薯片,個人鍾意馬友多過大蝦▪️安格斯牛扒拼香煎比目魚($188)牛扒煎到5成熟,脂肪比例不重但肉味濃師傅專登調左醬汁配牛肉食用,沾醬食會更有特式比目魚好嫩滑厚肉,鮮味十足▪️湯品大蜆清湯▪️白飯▪️甜點有抹茶同朱古力味選擇,飯後補充一點甜
同同事來個鐵板午餐
位於尖沙咀的N.28 Teppanyaki
最新午市精選套餐由$148起,相當抵食

午市套裝包餐湯、沙律、白飯同甜點
點選鐵板套餐,仲有師傅席前烹調

▪️香煎鐵板大蝦拼深海馬友($228)

▪️安格斯牛扒拼香煎比目魚($188)
牛扒煎到5成熟,脂肪比例不重但肉味濃
師傅專登調左醬汁配牛肉食用,沾醬食會更有特式
比目魚好嫩滑厚肉,鮮味十足

▪️湯品
大蜆清湯

▪️白飯

▪️甜點
有抹茶同朱古力味選擇,飯後補充一點甜
2024-05-10 0 瀏覽
今日去咗一間隱世鐵板燒餐廳食午餐,估唔到都幾ok🙈另外服務都幾好,見店員同埋其他客人都會有傾有講,仲好細心介紹菜式俾我哋🌱🍤鐵板大蝦拼馬友 午餐包括沙律、蜆肉麵豉湯、白飯同埋雪糕做甜品。虎蝦配cocktail sauce,肉質夠晒彈牙。馬友魚煎得香脆,配花椒汁啱啱好平衡佢嘅油分。🥩安格斯牛肉薄燒 牛肉份量都幾多,略嫌覺得熟咗少少。可以配cocktail sauce、鹽昆布、獨子蒜片。我自己就比較鍾意配鹽昆布同獨子蒜片,鹹香感會比較重啲。

🍤鐵板大蝦拼馬友

🥩安格斯牛肉薄燒
尖沙咀棉登徑嘅日式餐廳N.28 Teppanyaki🇯🇵主打鐵板燒 餐廳內環境高級有格調 唔好以為鐵板燒一定好貴 佢哋嘅午市精選套餐由$148-$238🍽️同樣可以坐喺bar枱位 睇住師傅烹調到擺盤 再慢慢食 雙重享受呢😌套餐包埋沙律/湯/飯同甜品 當日嘅鯛魚湯好鮮甜😍ꕥ 安格斯牛扒伴法國羊肚菌汁師傳會先詢問牛扒要幾成熟 再睇住佢煮 今次呢位女師傳都功架十足👩🏻‍🍳我哋request mediun well 熟度剛好 牛味本身都夠濃 點少少鹽已經好正🧂伴碟仲有幾款調味 羊肚菌汁有獨特香氣 鮮香濃郁 而我最鍾意昆布鹽再加蒜片同牛一齊食 好有層次感🧄ꕥ 香煎鐵板大蝦配加拿大銀鱈魚兩款都好新鮮 蝦肉質感爽彈 配嘅醬汁帶微微酸甜味 好夾🦐銀鱈魚一直係我嘅favourite 肉質嫩滑 充滿魚油香 師傅仲將魚皮煎到脆卜卜🐟如果再大件啲就好啦😆食完主菜後 仲有綠茶雪糕🍧綠茶同奶香味相融合 質感都好滑㗎呢度嘅店員都好nice👍🏻由入座都離開都好helpful 每樣嘢無論餐牌/菜式等等 都會詳細介紹

套餐包埋沙律/湯/飯同甜品 當日嘅鯛魚湯好鮮甜😍

ꕥ 安格斯牛扒伴法國羊肚菌汁

ꕥ 香煎鐵板大蝦配加拿大銀鱈魚

食完主菜後 仲有綠茶雪糕🍧綠茶同奶香味相融合 質感都好滑㗎

尖沙咀想試抵食鐵板燒?✨環境舒服,吧檯見住廚師現場烹製,氛圍感UP!午市商務鐵板套餐 $380除咗有前菜同🥗沙律之外,帶子青海苔茶碗蒸好得意!蒸蛋嘅小碗好似雞殼咁,可愛到唔捨得食🥹帶子同清海苔,提升鮮味。鐵板熱食有三款,👍推薦南非鮑魚配乾貝汁!爽口之餘,薄切食起身唔會韌。鐵板大蝦配雞尾酒醬擺盤好靚✨美國安格斯牛柳多汁,外層少少焦香勁正,🥩濃厚牛肉香。配是日🍚特色炒飯,🍲季節湯物,精美甜品🍨

午市商務鐵板套餐 $380

鐵板熱食有三款,👍推薦南非鮑魚配乾貝汁!
爽口之餘,薄切食起身唔會韌。鐵板大蝦配雞尾酒醬擺盤好靚✨
美國安格斯牛柳多汁,外層少少焦香勁正,🥩濃厚牛肉香。

配是日🍚特色炒飯,🍲季節湯物,精美甜品🍨

2024-04-22 23 瀏覽
今日黎到尖沙咀,同🐧🐧 朋友豪一次,食間靚靚高質鐵板燒😋 入到去就見到經典嘅高桌吧枱座,直面鐵板燒師傅,客人可邊觀賞師傅料理,邊享用精緻美食,好chill👍 一旁還設有多人長桌位,歡朋聚會食好西都好合適❤️ 今次聽職員介紹,試咗兩款午市精選套餐❤️ 首先黎一個安格斯牛扒伴法國羊肚菌汁🐮🐮 牛扒火喉控制得好好👍 外層微微焦燻薄脆,內裡肉質鮮嫩又多汁,一D 都唔會太老太韌,每一啖都充滿牛香❤️ 羊肚菌汁濃稠又醇香,配搭牛扒一齊食,令牛扒嘅鮮美更出眾,超級高質👍👍👍👍 另一款就㨂選咗香煎鐵板大蝦拼加拿大銀鱈魚🦐🐟 大蝦超肥美又厚肉🌟 食落口感爽彈可口,鮮甜中又帶一分微燻嘅焦香,好出色😋 銀鱈魚好嫩好滑,入口即化,配搭特調醬汁食用,更添鮮味👍 以上午市精選套餐,仲會奉送沙律、湯品、白飯同埋甜品,勁豐富大滿足 🌟👍

香煎鐵板大蝦拼加拿大銀鱈魚

香煎鐵板大蝦拼加拿大銀鱈魚
2024-04-22 10 瀏覽
有時食鐵板燒或許會覺得太大排筵席或價格太貴,但棉登徑街內竟有2百幾蚊嘅席前鐵板燒料理,環境雖少但有格調,價格貼地亦有質素.午市鐵板燒更有商務套餐或精選套餐近十多種選擇~🔸安格斯牛柳蟹膏釜飯($238)🔸香煎鐵板鮑魚拼帶子($228)午市套餐必叫安格斯牛柳蟹膏釜飯!望住師傅由炒飯到牛柳,逐樣逐樣煎炒,熱氣騰騰,香氣四溢,令人熱切期待!牛柳軟熟帶牛香,炒飯加入蟹膏更香口!另外鮑魚與帶子同樣加入香草牛油炒成,調味香濃. 帆立貝肉厚鮮嫩,鮑魚爽脆彈牙,配上鮑魚肝醬更令鮮味突出.套餐跟沙律前菜,湯品及甜品,份量絕不欺場!

🔸安格斯牛柳蟹膏釜飯($238)
🔸香煎鐵板鮑魚拼帶子($228)

2024-04-15 16 瀏覽
呢間餐廳最近推出午市鐵板燒定食,套餐仲附送沙律、湯、白飯同甜品🍱💗安格斯牛扒伴法國羊肚菌汁($188)師傳先將安格斯牛扒嘅油脂同筋位部分切出嚟煎至焦香,食落油脂爆發。然後再將牛扒肉心部分煎至五成熟,肉質軟腍而且肉味濃,配以法國羊肚菌醬、海鹽、炸蒜片或昆布鹽漬一同享用🥩💗香煎鐵板南非鮑魚拼北海道帶子($228)香草牛油煎帆立貝肉厚鮮嫩,伴以雞尾酒醬;薄切南非鮑魚同樣加入香草牛油炒成,爽脆彈牙,配上鮑魚肝醬 ,令鮑魚嘅鮮味更突出🐚

💗安格斯牛扒伴法國羊肚菌汁($188)
安格斯牛扒伴法國羊肚菌汁

💗香煎鐵板南非鮑魚拼北海道帶子($228)
香煎鐵板南非鮑魚拼北海道帶子
鯛魚湯
香煎鐵板南非鮑魚拼北海道帶子
芝麻雪糕
之前周年紀念時就想跟男友去吃一個鐵板燒餐,可惜沒選到如意的就暫時擱置念頭;最近終於找到一間人均消費不昂貴但味道很好,專門吃鐵板燒的日式高級餐廳,非常推薦給大家啊 N.28周年套餐 $888/位(兩位起)店家由上月開始推出周年套餐,有13道菜可以一次過吃盡和牛、鵝肝、龍蝦、鮑魚等多款海鮮及其他美食,性價比超高!甘辛分子泡沫赤蝦他他將新鮮的赤蝦刺身切碎再加入帶辛辣感的分子泡沫,赤蝦的甜味配以微辣的調味正好刺激胃口準備接下來的美食!磯煮鮑魚鐵板蒸蛋同樣是前菜的有鐵板蒸蛋,將蛋液加到雞蛋模具後用鐵板蒸熟後加入用磯煮鮑魚及紫菜製成的醬汁,蛋香中多一份鮮味鹽焗日本粒貝這個鹽焗日本粒貝選用的北海道產,用鹽焗再加以少許醬汁略為調味,口感爽脆也突顯粒貝自身的美味!活龍蝦配柚子分子粒粒師傅將龍蝦生劏起肉,再加入鹽巴、蒜蓉牛油液等快炒,碟旁更放了少許柚子分子粒粒減少膩感,超好吃又惹味啊!南非鮑魚配意大利巨菌鮑魚汁鮑魚用上南非產的,生猛大隻,先將鮑魚切成薄片炒熟,碟旁伴以濃郁的意大利巨菌鮑魚汁,單吃飽魚片嚐到香甜,再蘸醬吃會多份鹹鮮有層次深海馬友魚伴 BB 菠菜吃香煎馬友魚柳的機會實在少,廚師會再把魚皮跟魚肉
N.28周年套餐 $888/位(兩位起)
鹽焗日本粒貝
活龍蝦配柚子分子粒粒
南非鮑魚配意大利巨菌鮑魚汁
深海馬友魚伴 BB 菠菜
吃香煎馬友魚柳的機會實在少,廚師會再把魚皮跟魚肉分開煎製,一邊脆口一邊嫩滑筒感,再配新鮮的BB菠菜口感更好

香脆魚苗鵝肝卷

以煎得香口的白飯魚乾製成的網片包裹著油香四溢的鵝肝,外脆內軟超香口;怕膩的話可以配意大利黑醋取之平衡,大堆!好吃到不行啊
沙律
中場休息吃個沙律,看似平平無奇其實加入醬油調味~
澳洲M9和牛厚燒
和牛可按需要調整熟食度啊!牛味濃郁油脂感重,配麥包吃別具滋味,想豐富略有可配炸蒜片、淡雪鹽、海帶漬或醬汁吃
和牛香腸墨西哥米卷
非常新鮮的fusion菜色!和牛粒跟中式臘腸為進的炒飯用墨西哥餅包裹成卷狀,炒飯好吃但初次吃到這個組合很微妙又沒違和感
龍蝦頭湯
清淡鮮甜的龍蝦頭湯加入海帶跟豆腐增加口感,龍蝦蝦頭還有點點蝦膏跟龍蝦肉,湯頭味道更出色!
田園炒野菜
因男友不吃菇菌關係,師傅就以牛脂炒椰菜絲跟紅蘿蔔絲,蔬菜清甜帶牛脂香氣~
紅豆雪糕
來自日本產的紅豆雪糕軟滑綿密,帶濃郁紅豆香又不會甜,用以作結非常圓滿!
店家雖處於尖沙咀不過屬於比較寧靜的位置,鋪內一半是開放式廚房可以坐下來看著廚師邊烹調邊用餐,整個用餐體驗完全是滿分,食物質素高份量其實也很多,再來可以觀賞整個有如個人表演的過程實在是視覺跟味覺上的享受~ 除了這個套餐外也有不同價位的組合,絕對豐儉由人!不過要吃這個周年套餐就要留意啦,因店家會每隔3個月轉一次餐牌~ 我們更是即時預約在男友生日時再來吃呢
2024-03-31
2024-04-12 27 瀏覽
🇭🇰N.28 Teppanyaki ·精選優惠套餐$580我哋超耐冇食鐵板燒啦🔥今次呢間餐廳喺係棉登徑嗰度既 佢夜晚都有呢個$580套餐 都幾抵食🤑·甘辛分子泡沫赤蝦他他 l 磯煮鮑魚鐵板蒸蛋佢個赤蝦他他好好食 佢啲赤蝦係超甜 配埋少少辣辣地咁樣嘅汁 超鮮🦐之後個鮑魚蒸蛋都唔錯 個蒸蛋好滑 入邊鮑魚粒口感都好好😌·加拿大銀鱈魚配日本有馬山椒汁 l 鐵板大蝦配海膽松菇醬 l 日本帆立貝配法國羊肚菌鮟鰊魚肝醬之後佢個銀鱈魚我哋好鍾意😍😍佢個魚皮係煎到超脆 之後個魚煮到啱啱好 中間係超嫩 正🐟之後個蝦都超級新鮮 好彈牙🦐之後因為我唔食蝦 師傅就轉左北寄貝比我 佢呢個食落質感都好好 配埋少少柚子汁幾夾🍋帆立貝都甜 不過我略嫌佢煮耐左少少🫢·A5 宮崎和牛薄燒 l 日本黑豚兩款肉我自己就鍾意和牛薄燒多啲 佢呢個係真係燒到岩岩好 個牛肉質好好🐮而且入邊係有海量嘅炸蒜 口感好正😌·沙律 l 特色炒飯 l 季節湯 l 田園炒野菜 l 精美甜品之後喺食肉類之前佢會俾個沙律你清一清個味蕾 呢一個沙律都幾清新🥗之後炒飯都炒到幾乾身 幾惹味 而且超級大個🍚個湯都出奇地幾有驚喜 佢係真係好濃魚味🐟最後仲有個炒菜
🇭🇰N.28 Teppanyaki
北寄貝
日本帆立貝配法國羊肚菌鮟鰊魚肝醬
日本黑豚
2024-04-09 20 瀏覽
❣︎ 一間招呼很好食材豐富的鐵板燒主廚好nice 好健談細心成程有講有笑 食得好開心慶祝聚會紀念日黎都好適合♡⋯⋯食評⋯⋯♡ ☻ 4.7/5✨甘辛分子泡沫赤蝦他他洋蔥🧅的天然辛香同赤蝦的甘甜好夾小小的辛香刺激味蕾🤪✨磯煮鮑魚鐵板蒸蛋蒸蛋上面的紅菜頭葉係盆栽上即摘黑松露同蒸蛋撈埋融合食味道更豐富✨鐵板大蝦配海膽松露醬大蝦肉質爽口彈牙 食得出的新鮮海膽松露醬的海膽味比較突出✨ 日本帆立貝配法國羊肚菌鮟鱅魚肝醬紫蘇花蕾 帶一點點🤏🏻紫蘇花香 令主角帆立貝鮮味更鮮✨ 加拿大銀鱈魚配日本有馬山椒汁魚皮係重點 相當脆口山椒汁比想像中甘香 反而呢種甘香有小小驚喜✨沙律🥗新鮮沙律味道清新 一清口中的油膩感✨ A5 宮崎和牛薄燒自家製面鼓醬·昆布漬物·海鹽·炸蒜片點沾昆布漬物同海鹽降低油份提鮮牛肉香和牛油花十足 厚薄適中 ✨特色炒飯炒飯炒得好香口 入面有牛肉同多種配菜✨田園炒野菜不同野菜同香菇份量十足✨季節湯今日係鏗魚湯好有日式風味🎌🎌✨精美甜品芝麻味雪糕🍦幾正 芝麻味好濃郁
❣︎ 一間招呼很好食材豐富的鐵板燒
主廚好nice 好健談細心