1K
2021-02-10 343 瀏覽
今日同朋友去完一間喺尖沙咀嘅cafe打卡,都食得有啲飽最後習慣咗喺出面食埋野先番屋企。諗起都幾耐冇食過越南菜,其他菜式平時都算系成日食,咁啱經過呢間越南餐廳都有啲想試吓4點幾去到,吾洗等位,好快就入咗去。位置十分方便,離地鐵站好近。主菜有飯類、湯粉、撈檬類。小食嘅種類都幾多👍🏼有法包、米紙卷、濱海類等等。自己向來好中意食扎肉,食越南菜就當然系食扎肉湯河粉☺️扎肉嘅數量啱啱好吧,每一塊嘅厚薄度都恰到好處,咬落幾有口感呀😁呢樣野真系做得幾好。湯底吸收咗扎肉嘅精華,都飲到啲豬肉味。朋友向來好中意食生牛肉🐮今日由於本身真系肚餓,吾可以淨系叫生牛肉河。叫咗個牛三寶湯河,有生牛肉、牛𦟌、牛丸,牛全部都系牛,夠曬豐富🤩生牛肉當然吾會話太生啦,半生熟嘅狀態系令人不得不愛上🤤牛丸爽口彈牙。有冇人同我一樣都幾中意食牛𦟌😁次次食親都好中意佢嘅厚度,厚厚哋,食落口絕對吾會話太硬,反而系淋淋哋,牛肉味新鮮香濃。熱情果梳打,或者有啲cafe都會有呢款飲品,真系未喺越南餐廳飲過😹梳打同熱情果一開頭系分開嘅,倒完梳打落去啲熱情果度就變咗兩截色,好靚呀✨成日都覺得有親熱情果嘅飲品都會偏甜,呢度嘅就還好,酸酸甜甜幾開胃。最
今日同朋友去完一間喺尖沙咀嘅cafe打卡,都食得有啲飽

主菜有飯類、湯粉、撈檬類。

小食嘅種類都幾多👍🏼有法包、米紙卷、濱海類等等。

河內扎肉湯河粉

極品牛三寶湯河粉

熱情果梳打

最近因為女人野而吾系幾舒服😟谷住谷住咁,飲杯龍眼茶好了。杞子龍眼茶底部系好足料,材料數量多,啲龍眼都幾大粒😆系略嫌杯茶甜咗少少,淡番啲就好好。
杞子龍眼茶

2021-02-06