2024-01-06 283 瀏覽
星期五晚既銅鑼灣好多食肆都排晒隊,行左幾間都要等位... 然後就叮一趕醒起之前行過希慎I.T.舊FLIPPER'S個位開左間新野好似冇乜人食喎!過到去,好開心真係唔駛等!!不過入面都坐左八成人左右啦!! 我地叫左一個意粉同一個Burger!首先黎到既係意粉!!估唔到日式西餐廳既野可以咁大碟😂😂份量超夠!!上面有蟹腳,蟹肉同蟹膏!每一樣野都好鮮味!味道剛剛好!兩個人Share一d都唔膩!汁都好夠!意粉質地有少少咬口,唔會太淋!超讚呀!!$208呢個價有點貴,但睇返個份量同埋味道,性價比👍👍👍!第二道菜就係漢堡喇!!吉列牛漢堡好似有d新意!黑松露同牛既配搭好都夾!塊吉列牛扒唔會韌好易咬開!不過牛味就唔夠濃!整體幾好食!個包好鬆軟!薯角就一般發揮!到最後,見呢間既野食我地都幾滿意,所以想叫埋個pancake試下!點知,店員告知要等20-25分鐘... 所以最後就冇叫到喇。我覺得餐廳可以喺餐牌度寫清楚少少。因為我見到Souffle Pancake係有寫要25分鐘,但Sweet Pancake嗰度係冇寫到。或者,喺我地點餐嗰陣店員可以提一提我地睇下會唔會叫埋個pancake? 咁就可以好少少!唔

松葉蟹忌廉意粉

黑松露吉列牛扒漢堡

整體幾好食!個包好鬆軟!薯角就一般發揮!

唔緊要啦,下次再黎試埋個pancake!

2024-01-05
松葉蟹忌廉意粉