餐廳: 上海婆婆336 (iSQUARE國際廣場)
資訊:

2017-08-17 423 瀏覽
今日放假出去搵老公食lunch,近排特别鐘意食上海野去到撞正人地仲有半個鐘就落埸,拿拿淋落單同俾銭,之後可以慢慢坐既,唔洗擔心黎到梗係要叫必點既小籠包喇佢係我心目中既正宗小籠包黎架,事源係同我兒時既回憶有關既,好細個既時候我daddy第1次帶我去食上海野,我只係記得其中一樣就係小籠包,daddy教我小籠包中間空出黎既圈圈係用黎放薑同醋,之後一啖食左佢,所以我一直認定要有圈圈兼通(濃)放到醋同薑入去既先係正宗小籠包,事實係點我唔理喇出面有好多唔通(濃)既一律俾我認為唔正宗所以我真係好鐘意係度食小籠包架宜且唔會太熱辣親條脷,岩岩好,所以圖中已經即刻冇左粒先醒起要影相酸辣湯,都足料好香既黃金豆角,有啲貴,兩個人食就夠,夠人食就唔夠分喇豬扒湯麵,我個人覺得普通,主要都係老公食其實我仲叫左個咸湯圓,不過冇影到,食落都係普通
今日放假出去搵老公食lunch,近排特别鐘意食上海野

黎到梗係要叫必點既小籠包喇
出面有好多唔通(濃)既一律俾我認為唔正宗
所以我真係好鐘意係度食小籠包架
宜且唔會太熱辣親條脷,岩岩好,

小籠包

所以圖中已經即刻冇左粒先醒起要影相

酸辣湯

酸辣湯,都足料
黃金豆角

好香既黃金豆角,有啲貴,兩個人食就夠,夠人食就唔夠分喇
豬扒麵

豬扒湯麵,我個人覺得普通,主要都係老公食
其實我仲叫左個咸湯圓,不過冇影到,食落都係普通
2017-05-30
小籠包