2024-04-18 42 瀏覽
同朋友到土瓜灣,沿路行的食肆都唔係幾旺,唯獨經過九記就要等位,所以就入左黎食喇。由於生意好,所以2人需要坐大枱及搭枱。我地好快就決定食咩,但樓面姐姐卻好有性格,兩次拒絕幫我地落單,原因是廚房得一個師傅,咁趕落單都唔會快左過左一陣,佢招呼左其他客人就回來幫我地入單。我地叫左:1. 豉汁蒸鱔:鱔好新鮮,彈牙。下次應該要加到中size😂😂2. 椒鹽九肚魚拼鮮魷:九肚魚嫩滑,鮮魷厚身。但懷疑師傅唔記得落椒鹽兜🤔🤔因味道比較淡。3. 豉椒炒蜆:蜆肉無沙,都幾新鮮4. 酥炸大腸:非常邪惡的一味,但師傅炸得好透,大腸沒有一點肥膩感,仲好脆口。拼埋腰果,用黎送啤酒一流。5. 羌葱田雞煲:全晚最唔滿意的一味,因為田雞太咸,加上是最後一個餸,當時已經飽飽地。🤭回到家中,沒有感到有味精帶來的不適,所以估計餸菜都沒放過量調味。下次會再來試其他菜式。

過左一陣,佢招呼左其他客人就回來幫我地入單。我地叫左:

3. 豉椒炒蜆:蜆肉無沙,都幾新鮮

2024-04-16