2019-08-18 1356 瀏覽
一年前食過灣仔嗰間,叫咗個setlunch,印象中覺得好好味但係好膩,當時店員仲見我哋剩下好多嘢食,特意問我地係咪對食物唔滿意只係太飽啫。今年朋友邀請我到尖沙咀呢間慶祝生日,我哋叫咗個tasting menu,貪佢可以試幾樣野。呢度冇得訂位,要人齊先可以入座,好彩都唔係等左好耐。Starters 有Beef Tartare 同Chef’s Selection Cold CutsTagliolini 有我至愛嘅黑松露,最欣賞就係呢間餐廳煙煙韌韌新鮮手製嘅pasta,配上新鮮松露片,味道唔算太濃郁,但係剛剛好。意大利雲吞味道濃郁,配上芝士好夾,不過食完覺得好膩。甜品就叫咗tiramisu 同Panna cotta。因為曾經喺意大利食過最正嘅Tiramisu之後,就一直想起香港搵到間拍得住當時食到嘅水準,而呢度嘅tiramisu 好creamy, 絕對有90分!Panna cotta 配上Raspberry,唔會太甜亦都好滑。幾位店員唱着生日歌拎甜品出嚟,仲幫我地影即影即有相,完咗之後,連埋張$100 voucher 送俾我哋,一個月之內嚟幫襯都可以用
只係太飽啫。

呢度冇得訂位,要人齊先可以入座,好彩都唔係等左好耐。

Tagliolini

意大利雲吞味道濃郁,配上芝士好夾,不過食完覺得好膩。

甜品就叫咗tiramisu 同Panna cotta。

2019-07-05
生日