2023-04-18 53 瀏覽
MEMOIR🍽️今次嚟到銅鑼灣,約咗個好耐冇見嘅朋友食返餐好啲嘅!特登想搵一個比較寧靜、舒服嘅環境,方便傾偈!🗣️🗣️呢度嘅環境裝修得好靚,幾適合打卡㗎!最啱閨蜜、情侶過嚟呢度傾吓、計拍拖💓💓呢度嘅lunch set包咗湯或者沙律、主菜同埋餐飲,menu每個禮拜都會轉,包保大家唔會悶🤣🤣椰菜花忌廉湯🥣平時都冇乜餐廳會提供椰菜花忌廉湯,飲落比較淡口一啲,但係又係忌廉湯增添左一份清新嘅感覺!我自己就覺得間唔中試吓新嘅口味都唔錯😝👍🏻炸軟殼蝦蝦膏忌廉扁意粉🦐$128炸軟殼蝦啱啱炸起熱辣辣,非常香脆,全隻蝦都食得,啱晒各位懶人,軟殼蝦入面仲有勁多蝦膏,令到口感更加豐富🤤🤤另外,呢一個忌廉汁意粉,忌廉屬於比較杰身嗰種,餐廳又用咗扁意粉,令到意粉掛汁能力特別好!💓香煎澳洲10oz肉眼扒配韓式燒肉汁🥩$198勁大塊牛扒,食肉獸見到一定好開心,同埋夠晒飽大滿足!🤣🤣牛扒嘅旁邊有胡椒鹽同埋韓式燒肉汁做配搭調味~我自己就比較鍾意胡椒鹽,更加可以帶出牛扒嘅鮮味!💓💓香煎鵝肝配蘋果蓉(套餐加配)🦆$98香煎鵝肝味道非常香濃,果然邪惡嘅食物就越好食🥹🥹不過鵝肝始終都係濃味同油膩嘅食物,配合埋沙律同蘋果蓉,就有助消油解
MEMOIR🍽️
椰菜花忌廉湯🥣
炸軟殼蝦蝦膏忌廉扁意粉🦐$128
香煎澳洲10oz肉眼扒配韓式燒肉汁🥩$198
香煎鵝肝配蘋果蓉(套餐加配)🦆$98
香煎鵝肝味道非常香濃,果然邪惡嘅食物就越好食🥹🥹不過鵝肝始終都係濃味同油膩嘅食物,配合埋沙律同蘋果蓉,就有助消油解膩!💓💓👍🏻
和風紫菜薯條配黑松露醬🍟(套餐加配)$38
呢個薯條嘅份量非常多,三十幾蚊真係超級抵食,和風紫菜有淡淡嘅香味,配合埋濃郁嘅黑松露醬就恰到好處💓💓
椰菜花忌廉湯
炸軟殼蝦蝦膏忌廉扁意粉