2016-07-07 15513 瀏覽
六月頭老爺生日,我地同佢去左BBQ7080亞士厘道個間,我地諗住同老爺做生日,費事食放題啦,因為驚放題啲料會差啲(真係小人之心)結果五個大人食左16xx。六月尾我同家姐細佬帶阿仔去愉城玩,佢地話想食燒肉,諗起BBQ7080有做放題,咁不如去試下啦,食完即刻覺得月頭老爺個餐飯無揀放題實在蠢到一個點,放題既質素完全同自己叫既一樣,款又多又任飲任食,價錢仲平一截我地個晚四大人一bb,都係8xx咋,飽到不得了,而且係荃灣呢間有軍隊主題既,生日仲有職員唱晒軍人式生日歌送蛋糕,個種震憾真係唔關事既外人都開心埋一份,好後悔月頭無揀呢到呀希望BBQ7080會繼續做放題又keep住呢個水準,遲啲媽咪生日同佢黎實開心死(有人突然唱生日歌呢啲真係好buy架,仲要軍人式個隻,真係唔係現場唔會明有幾震撼)講返放題當晚既質素先,其實我一向都鍾情7080啲已調味既肉,佢用梨醃得好好食,去過其他韓式燒肉店都覺得唔夠呢到好味)當晚老公同細佬兩位男士都係食得之人,老公牛魔皇,細佬就主攻羊架,我同家姐樣樣都食,阿仔就最愛呢到既炒粉絲,次次都乖乖食好多。我要忙於照顧阿仔,啲肉既相都影得唔多添肉類方面,我地差唔多樣樣都有叫咁滯
)結果五個大人食左16xx。

我地個晚四大人一bb,都係8xx咋,飽到不得了,

我要忙於照顧阿仔,啲肉既相都影得唔多添
肉類方面,我地差唔多樣樣都有叫咁滯,樣樣都唔錯,其中豬腩肉、羊架、牛仔骨、牛舌、豬皮、雞柳我覺得都係食完可以再添架,五花腩,羊架,牛仔骨、牛排骨全都肥瘦均勻,
燒肉最忌太瘦,好易鞋嘛,而且全都肉汁非常充足,牛舌本身特別喜好,如可以厚返少少會更好,豬皮今次燒得軟綿綿,感覺好得意,有別於之前食過「un un」既口感,
雞柳燒後甜甜地,就算唔蘸醬汁都一樣好味。
燒鳳爪口感好得意,我好鍾意,但家姐覺得怪怪地
食物喜好呢回事好主觀既
我平時好鍾意食海鮮,但燒海鮮硬係覺得唔太好食,唔關質素時,純粹係自己唔太鍾意燒海鮮罷,不過其實呢到既蝦都好大隻。
任飲方面我最鍾意無他既錫蘭紅茶,有氣個隻無咁好飲,呢到都有可樂,而且仲係好新既貨添,已經係最近廣告賣既月份同日期個隻款喇。
熟食方面,韓式炒粉絲點完又再點就知有幾好味啦,歲半既仔仔自己逐條食都不知幾滋味,石鍋雜錦飯好味,但可能我地落得太多韓式辣醬喇,食兩啖我已經食唔到,
煎餃香脆,韓式年糕甜甜辣辣都唔錯,煎餅我就覺得唔太好食,不過我最鍾意都係炒粉絲,而且燒肉放題都係主攻肉,熟食輕嘗就算

明顯我地都係食肉獸啦,我問叫唔叫菜佢地都無反應,可能唔會比啲菜霸左個胃啲位啦
整體黎講,真係估唔到放題啲肉質素會咁高,完全同我平時單點一樣,所以一日仲有放題,我係唔會再單點咁蠢架喇
荃灣呢間個場又大啲,我覺得好坐過亞士厘到個間好多,唯一係搭電梯要排比較耐隊。

特別一讚係BBQ7080係難得一間有bb櫈既燒肉店,對於有小朋友既家長實在係太太太好,我食過好多其他燒肉店都無bb櫈提供,最多得卡位,呢點實在要高度讚揚BBQ7080。
同埋呢到有個幾有型既oppa呢

2016-06-30