2023-07-13 424 瀏覽
想係香港搵一間好既餐廳唔算難,但係想搵一間好得來,性價比又高,又要夠地道嘅真係唔易,今次嚟到呢間餐廳正正符合上述呢個條件。間餐廳個名就係牡蠣小屋,大家嚟到呢間餐廳記得一定要book位啊😚因為座位真係都幾滿。隔離啲食客都有唔少日本人,而且全部員工都識用日文同食客溝通,真係勁有日本氣氛啊!.🥘牡蠣泡菜鍋廣島蠔肥嘟嘟,大大隻超肥美,配上泡菜的酸辣味道,味道絕佳。讓人忍不住一直喝湯。鐵🦪鐵盒燒生蠔 半打盒燒生蠔也是即席在旁邊燒,同樣鮮嫩多汁,非常美味。每隻都有足足成大半個手掌咁大!絕對對得住間舖頭嘅名啊!🍱Kagura 彩虹魚生飯係有好多種刺身整成,顏色就好似彩虹一樣咁繽紛,海膽、拖羅蓉、生蠔、三文魚子、山芋蓉、海帶,又睇得又好味!先將上述所有材料放喺一個玻璃樽入邊按層次分配,然之後再幫我哋分配喺碗上邊。係一個全新嘅體驗。.🍢串燒串燒方面,我哋總共叫咗:牛舌(鹽燒)雞脾(鹽味)牡蠣豬肉(鹽燒)免治雞肉(醬汁味)牛胸腹肉(醬汁味)牡蠣餃子雞翼。當中我哋真係特別推薦🍗牡蠣餃子雞翼,真係超Juice,食佢之前估唔到雞翼入邊都可以釀蠔兩樣嘢係會咁配搭。大家按自己喜好之餘,記得都要叫埋呢樣嘢食!.🌰栗子

🥘牡蠣泡菜鍋

🦪鐵盒燒生蠔 半打

🍱Kagura 彩虹魚生飯
🍢串燒
🌰栗子雲呢拿雪糕pancake
個口感真係超得意,一條條咁嘅栗子蓉,口感真係好分明好特別,平時出邊真係食唔到。配搭上雲呢拿pancake呢個老拍檔無得頂!
牡蠣泡菜鍋
Kagura 彩虹魚生飯