2023-11-10 2125 瀏覽
星期五晚唔想煮飯,就近近地去咗又一城食嘢🍽️6點左右去到,平時排晒隊嘅Simplylife Bakery Cafe居然冇人等位,咁當然入咗去食啦😁佢哋dinner sets 有唔少選擇,不過如果要配湯/沙律+飲品就要另外加錢。今次我哋叫咗一份roasted US Game Hen 🍗同一份meat zero burger🍔落單之後就會有一碟麪包俾你,幾好味,不過有啲硬,未必個個啱。雖然有俾vinegar,不過我哋覺得最好dip 湯🥣食。好彩我哋有配湯☺️今日係蘑菇湯,好夠熱,蘑菇味幾濃,又唔稀,唔錯👍🏻另外我哋都配咗個沙律🥗沙律醋酸酸地幾開胃,菜都fresh,唔錯👍🏻今次鬼佬好欣賞Game Hen 個醬汁,仲要配幾片辣肉腸,佢話好似食緊pizza 😋呢個醬佢係第一次食,好特別。我就覺得meat zero burger 🍔配牛油果🥑蓉好好味。我好怕burger 嘅醬又肥又油,所以我通常食burger 都會走醬🙅🏻‍♀️不過呢個meat zero 唔係real meat, 又冇茄醬/mustard/bbq 醬,加埋生菜、蕃茄、牛油果🥑蓉、pickles, 所以完全唔滯,感覺健康😏burger 有
星期五晚唔想煮飯,就近近地去咗又一城食嘢🍽️

我就覺得meat zero burger 🍔配牛油果🥑蓉好好味。我好怕burger 嘅醬又肥又油,所以我通常食burger 都會走醬🙅🏻‍♀️不過呢個meat zero 唔係real meat, 又冇茄醬/mustard/bbq 醬,加埋生菜、蕃茄、牛油果🥑蓉、pickles, 所以完全唔滯,感覺健康😏burger 有配薯條🍟不過就麻麻,炸到好乾又鹹,所以食咗兩條就放棄咗🙅🏻‍♀️

唯一鬼佬唔滿意嘅係dinner sets 居然冇得配咖啡。只係可以揀iced tea/soft drinks🥤/wine🍷真係有啲奇怪,叫得cafe居然冇得叫coffee ☕️

2個人食咗400幾蚊,晚餐嚟講呢個價錢可以接受。平時排哂隊係唔會入去嘅,如果唔洗等位就ok😏
2023-11-10