餐廳: 班蘭葉印尼餐廳
資訊:

2020-05-19 77 瀏覽
今次已經係我第三次幫襯pandan leaf😻👏👏👏 真係好推薦大家嚟試下牛油果沙冰 🥑鐘意牛油果一定要嚟試💚佢係我全間鋪頭最推薦嘅食物牛油果味好濃郁 口感夠smooth 整體味道清新🌾雖然有少少朱古力 但係味道唔突出 唔會過甜 雖然50幾蚊一杯 不過好大杯 兩個人share都得🥤另外叫左杯🥭芒果沙冰 一樣咁清涼消暑 味道天然唔人工串燒贏在沙爹醬叫左一碟菇菇串燒🍄沙爹醬裡面有啲花生粒🥜 味道偏甜 唔辣完全唔係港式沙爹醬 超級好味 點完菇 直接送飯食 😎😋另外叫左黃薑炸魚同燒雞飯🐔🐟嗰碟辣醬好辣 好彩有沙冰解辣🌶個魚好鮮甜 又大條 問左員工係鯽魚 雞肉唔會太老 煮得岩岩好 上面有啲好似肉鬆嘅野食唔出係咩 但係配埋啲魚肉或者雞肉 更添風味  同埋佢啲配料好得意 有秋葵 豆腐 炸黃豆餅 可以一次過嘗試好多小食✌🏻另外依度嘅班蘭糕都好正 我幾年前就好鐘意食啦夠軟糯 而且唔會太甜 價錢又平 行過買嚟做零食唔錯💕
今次已經係我第三次幫襯pandan leaf😻👏👏👏
真係好推薦大家嚟試下牛油果沙冰 🥑