2024-04-23 85 瀏覽
而家先知尖沙咀有間咁正嘅樓上酒吧開咗20 多年了 老闆從唔同地方收集了很好古物 為呢家小店增加咗很多復古氣氛同時又十分型格佢仲親自每天挑選食材一年前成立埋呢間連喺一起嘅居酒屋👍🏼從飲品到食物都會感受到一份用心重點推介✳️女仕必飲cocktail 🌸Heaven Hana (清酒+玫瑰花+ 🌸 味)具好飲‼️味覺被滿足時 杯身嘅玫瑰花喺我一路飲嘅時候仲滿足埋我個嗅覺 個玫瑰花香令我未飲醉都已經好陶醉 ✳️免治雞肉棒 (肉質有別於出面做到好實嘅肉 佢入口夠軟身同時帶有少少軟骨好有口感)✳️燒鰻魚飯團 (味濃 外脆內軟)📍 Aira尖沙咀河內道3-4號世紀商業大廈4樓#餐廳推介 #料理 #居酒屋# #香港美食推介 #港樓上食店 #香港必吃 #尖沙咀美食 #香港好去處 #香港日本串揚物#香港日本料理 #香港探店 #香港美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodblog #hkfoodstagram #hkfood #hkfoodlover #hkfoodpic #hkfoodreel

而家先知尖沙咀有間咁正嘅樓上酒吧開咗20 多年了
老闆從唔同地方收集了很好古物
為呢家小店增加咗很多復古氣氛同時又十分型格
佢仲親自每天挑選食材
一年前成立埋呢間連喺一起嘅居酒屋👍🏼
從飲品到食物都會感受到一份用心

重點推介
✳️女仕必飲cocktail 🌸Heaven Hana
(清酒+玫瑰花+ 🌸 味)

✳️燒鰻魚飯團 (味濃 外脆內軟)

📍 Aira
尖沙咀河內道3-4號世紀商業大廈4樓