2024-04-04 174 瀏覽
呢日嚟到荃灣呢間COZi Hotel嘅COZi Lounge食晚餐🍽~因為而家做緊優惠~只要follow佢哋嘅社交平台🤳,就有靚靚嘅甜品Sweetie Fantasy一份啦😍!我個人最鍾意食鹹豬手,所以呢度有火焰德國鹹豬手就必點🍖~佢嘅皮烤得好脆🔥,而啲肉又唔會十到柴~配埋啲脆脆薯條🍟,兩個人食真係好飽足!另外點咗個鮑魚及大活蜆伴松露薯蓉🦪~個蜆真係好新鮮,又唔會煮得過老,鮮味甜味好出~個薯蓉就稍為淡咗啲🥔,如果再鹹少少就更好🧂~佢哋有唔少signature cocktail同mocktail🍸,我哋揀咗一杯清新嘅Zingy Grass~入面有青檸汁🍋,又有香茅,清爽解膩~另外點咗杯Unicorn🦄,因為個名好靚~而實物同個名一樣咁靚,係夢幻嘅紫色漸層💜,因為有蝶豆花茶~呢個Sweetie Fantasy雖然係送嘅🍨,但係一啲都唔馬虎~佢用乾冰做出煙霧嘅效果,實在非常igable📸!三款不同雪糕口味,下面係脆脆地嘅croffle🥐~呢個甜品份量都唔細,建議大家要留肚食呀!呢度個位睇落好似有啲偏僻,但酒店好貼心咁有專車往返葵芳站🚍~一個鐘有兩班,所以記得睇啱個時間去等車😉~
因為而家做緊優惠~

我個人最鍾意食鹹豬手,所以呢度有火焰德國鹹豬手就必點🍖~
佢嘅皮烤得好脆🔥,而啲肉又唔會十到柴~
火焰德國鹹豬手配芥末汁

配埋啲脆脆薯條🍟,兩個人食真係好飽足!
火焰德國鹹豬手配芥末汁

另外點咗個鮑魚及大活蜆伴松露薯蓉🦪~
個蜆真係好新鮮,又唔會煮得過老,鮮味甜味好出~
個薯蓉就稍為淡咗啲🥔,如果再鹹少少就更好🧂~
煎鮑魚及大活蜆伴松露薯蓉配牛油白酒汁

入面有青檸汁🍋,又有香茅,清爽解膩~
另外點咗杯Unicorn🦄,因為個名好靚~
而實物同個名一樣咁靚,係夢幻嘅紫色漸層💜,因為有蝶豆花茶~
Unicorn & Zingy Grass

佢用乾冰做出煙霧嘅效果,實在非常igable📸!
三款不同雪糕口味,下面係脆脆地嘅croffle🥐~
呢個甜品份量都唔細,建議大家要留肚食呀!
Sweetie Fantasy

一個鐘有兩班,所以記得睇啱個時間去等車😉~
2024-03-26
Unicorn & Zingy Grass