2022-12-11 737 瀏覽
有朋友從外國回來,指明要吃點心,睇到網上介紹呢間大富翁名人火鍋食府,有點心食又有靚景,即刻book位試吓!餐廳位於尖沙咀iSquare 23樓,我們三人被安排坐靠窗位置,坐得舒服,又可以望到維港海景,朋友們都非常滿意👍🏻👍🏻我們主力吃點心,雖然款式不多,但係好精緻,有幾款還很特別,味道亦十分好最驚喜係:米網鮮蝦腸粉~外觀有啲似炸兩,但比炸兩更好食!腸粉皮入邊包住薄薄脆油條,中心入邊係大大隻鮮蝦,仲有蟹籽鋪上面,外脆內軟,口感非常之特別,朋友都特別喜歡這個不似腸粉的腸粉🤣黑松露海王果~外型有啲似粉果,個皮好薄,入邊有蝦肉粒、鮮魷魚粒、蔬果粒丶黑松露香,我覺得比粉果更好吃😋金銀蒜鮮蝦春卷~春卷皮好酥脆,入邊有啖啖蝦肉,配上喼汁,擺盤好靚金魚餃併鮑魚燒賣~淨係個賣相都已經好靚,鮑魚鮮嫩,一啲都唔un ,金魚餃精緻美味,成個點心賞心悅目香煎淮山糕~賣相和材料都同蘿蔔糕一樣,但係咬落去係清香淮山味道,好清新😍我哋仲點了蝦餃、燒賣、小籠包、牛肉球、叉燒包,味道真的很好!其實呢間主打火鍋,下次一定要再嚟試吓

最驚喜係: