2023-10-02 2330 瀏覽
中秋節假期,兄弟姊妹家人,大家一起吃午飯,到isquare大富翁.叫咗好多款點心,不能盡錄.姬草茸野菌餃,好香,味道不錯.蒸魚雲,唔腥,做得好.叉燒飽,比一般酒樓好味,我細路喜愛. 雲吞雞湯烏冬,雲吞和湯底好夠味,我最鍾意.last,送糖水,很貼心,今次有蕃薯糖水和臭草綠豆水,兩款我都喜歡.景觀開揚, 23樓高,食物不錯,有一間美食好地方.員工服務水準和態度,要多加注意和改進.最大也常見的問題,筷子太短,在員工從大湯碗夾起雞件後,放在碗上,不慎一雙筷子全跌湯內,員工如何應對?即時態度反應如何?

叫咗好多款點心,不能盡錄.

姬草茸野菌餃,好香,味道不錯.
蒸魚雲,唔腥,做得好.
叉燒飽,比一般酒樓好味,我細路喜愛.
雲吞雞湯烏冬,雲吞和湯底好夠味,我最鍾意.

景觀開揚, 23樓高,食物不錯,有一間美食好地方.

員工服務水準和態度,要多加注意和改進.

2023-09-30
2023-07-31 2252 瀏覽
星期日12點半到達,竟然已經全場滿座,270度維港景色真的眼前一亮🙀 今次主要係食點心,估唔到香港仲有高水平的點心師傅👍服務態度非常好,而且水滾茶靚,仲送糖水🤪
2023-07-30
生日
蝦多士,蘿蔔糕
2023-07-29 1798 瀏覽
原本只是想找一個靜靜地嘅地方,同朋友食個午餐傾吓無聊嘢,冇期望之下,隨手搵咗一間坐低。入門口迎賓嗰位10分殷勤,地方光猛、寬敞、坐得舒服。果日我哋被安排情侶卡坐,雖然我哋唔係情侶🤭🤭🤭兩個人坐卡位好闊,私隱度高講事非最啱!我自己就麻麻地想坐窗邊,景係靚嘅,但曬到暈。你睇下自己喜歡啦!我哋隨便叫了些點心,因為心急吹水。掛住講,食物到都一直blablabla… -夾入口…大家停咗對望…難得嘅寧靜!諗返真係好好笑,好似拍食神咁誇張!😅😂🤣呢啲酥皮點心,不是炸到乾曬,就係一口油。佢係一口咬落去酥脆但乾身嘅,入面係茄子,應該都超吸油,但真係冇食完一口油。好掂!其它點心都係新鮮蒸出嚟熱辣辣,好正!其實仲叫咗個魚片湯米線..(係聽多咗啲🤭因為見咁好食咪叫多幾樣野)湯鮮魚甜..讚!

入門口迎賓嗰位10分殷勤,地方光猛、寬敞、坐得舒服。

其它點心都係新鮮蒸出嚟熱辣辣,好正!

2023-05-26 2043 瀏覽
週末經過尖沙咀,到到都要排隊下一行見到呢一間大富翁名人火鍋食府唔使等位,又有套餐$1000有找,決定試伏🤪午市商務套餐四位用,$9801. 水晶蝦餃 - 外皮晶瑩剔透,餡料鮮美可口,蝦肉新鮮!2. 帶子燒賣 - 鮮甜的帶子與餡料相得益彰,皮薄餡多,每個都是小巧精緻的美味。3. 三文魚壽司 - 三文魚夠新鮮,配上香氣四溢的壽司飯,好味4. 甜蝦壽司 - 三文魚夠新鮮👍🏻👍🏻不錯5. 芫荽皮蛋豆腐肉片湯 - 奶白的湯中加入了芫荽、皮蛋、豆腐和肉片等多種食材,重有湯渣食😂湯好鮮味,冇咩味精。6. 椒鹽白飯魚 - 魚肉肥美鮮嫩,外皮煎得酥脆,椒鹽香氣十足👍🏻7. 日本南瓜炒黑毛豬 - 南瓜的甜味與黑毛豬肉的鮮美相互融合,口感豐富,營養好味。8. 肥牛煲沙嗲粉絲 - 肥牛肉質鮮美,唔韌,粉絲入味,送飯一流9. 欖菜蛋白法邊豆炒飯 - 欖菜的味道與炒飯完美融合,口感香糯,有鑊氣!❇️總結❇️四位用套餐,份量超級多,四個人,有大食男士都食唔晒建議可以五個人食尖沙咀來說,可以睇到維港,又唔使排隊$1000有找的套餐,10分抵食👍🏻P.s.茶位及加一另計 🫣
$1000有找,決定試伏🤪

午市商務套餐四位用,$980

1. 水晶蝦餃 - 外皮晶瑩剔透,餡料鮮美可口,蝦肉新鮮!

4. 甜蝦壽司 - 三文魚夠新鮮👍🏻👍🏻不錯

❇️總結❇️
四位用套餐,份量超級多,
四個人,有大食男士都食唔晒
建議可以五個人食
P.s.茶位及加一另計 🫣
2023-04-25 1790 瀏覽
一班朋友好耐沒有相聚, 想找一個可以坐得耐的地方傾計和飲茶 ,今日第一次嚟到isquare 大富翁火鍋, 大家都覺得很開心, 我們經openrice訂位,到達之後安排了一個有間隔的獨立位置給我們, 我們都很興奮,可以我開心同壽星女慶祝生日🥰點心款式不多但每一款都很精美 食物質素很高 窗外看到 很大的海景,而且侍應服務好,基本上經常都有人嚟斟熱水和落單。我們星期六下午來, 全程沒有催我們結帳 , 我們坐咗三小時, 如果下次有機會一定會再來。推介要試下春卷, 造型和味道都非常好。

推介要試下春卷, 造型和味道都非常好。

2023-04-15
生日
2023-02-01 2034 瀏覽
新年期間與老朋友聚會,約了在尖沙咀國際廣場的大富翁名人火鍋食府茶聚,雖然訂位時要求近窗座位,但限時一個半鐘,因此我們沒有坐靠窗位,改坐寬闊的卡位。雖然如此,仍可看見維港景色。由於是中午,大部分食客都是揀吃點心,我們揀了一些只有在這裡才有的點心,有米網鮮蝦腸粉,它的外形圓筒狀,外層有米網包著,裡面有幾層食物,有彈牙的蝦膠,香脆的油炸鬼夾雜紅蘿蔔絲,所以你有不同的口感,有新意。茄子牛肉酥外形美麗,牛肉嫰滑與茄子很配,好味道。鮮蝦菊花春卷的外形猶如一朶燦爛盛開的金菊,吃的時候蘸上酸甜汁,似炸雲吞的味道,有創新的造型。燒乳鴿恰如其分,清湯蘿蔔崩沙腩很入味,牛腩半肥瘦,稔度適中,這個我最滿意。我們叫了豆豉蒸魚雲,現在已很少酒樓有這款點心了,我們吃得很滿意。雖然每位茶客是有糖水贈送,我們仍叫了一款甜品椰汁山楂糕,甜中有酸,很特別。

今次出黎同朋友食飯,人多就叫左成圍菜,見到有個「SEAFOOD LOVE SAKE」活動,有得邊食邊飲就當然唔可以錯過啦!「雞煲翅鮮魚宴」配 「京・北山純米吟醸」1) 濃湯雞煲翅2) 上湯焗大花蝦3) 清蒸海杉斑4) 紅燒脆皮BB鴿 (2隻)5) 鼎湖竹笙上素6) 魚湯水餃皇一共六道菜,再加合時水果及精美糕點,仲要有枝靚清酒!清酒令到美味大大昇華,同海鮮好夾,平衡菜餚的膩感,仲要帶出海鮮食材嘅鮮甜美味。特別係雞煲翅,雞味濃郁,又夠鮮味,飲完又暖又開胃。
雞煲翅鮮魚宴」配 「京・北山純米吟醸」
1) 濃湯雞煲
2) 上湯焗大花蝦
3) 清蒸海杉斑
4) 紅燒脆皮BB鴿 (2隻)
5) 鼎湖竹笙上素
6) 魚湯水餃皇
慶祝冬至, 去間比較富貴嘅”大富翁名人火鍋食府”做節 原來餐廳做緊美食美酒, 「SEAFOOD LOVES SAKE」活動.此活動來到第四年, 今年有約40間粵菜餐廳合作,提供日本清酒與廣東海鮮菜式的配搭菜單。雞煲翅鮮魚宴 x 京・北山純米吟醸濃湯雞煲翅 - 雞煲翅湯底夠哂濃, 入口好有膠質感, 魚翅又大又長, 入哂濃雞湯味, 超正.上湯焗大花蝦, 大大隻花蝦, 新鮮爽口彈牙.清蒸海杉斑, 海杉斑蒸得剛剛好, 魚肉嫩滑, 配上大量蔥花, 更加提昇鮮味.紅燒脆皮BB鴿 (2隻), 脆卜卜外皮, 加上鴿質嫩滑, 配上鹽花重好味.鼎湖竹笙上素, 簡單素菜最難煮得好食, 但呢個例外, 竹笙加上大量素菜, 味道調較得好. 竹笙好爽, 唔會煮到好林.魚湯水餃皇, 充滿魚湯嘅水餃皇,入口時要小心燙口, 湯味濃, 肉嫩. 最後配上「五百萬石」酒米釀造的清酒,淡雅口感平衡菜餚後,同時提昇海鮮食材的鮮甜。

雞煲翅鮮魚宴 x 京・北山純米吟醸

上湯焗大花蝦, 大大隻花蝦, 新鮮爽口彈牙.

魚湯水餃皇, 充滿魚湯嘅水餃皇,

入口時要小心燙口, 湯味濃, 肉嫩.

同屋企人提早食冬至飯,爸爸中意食翅又中意飲Sake,一於帶佢地黎食<雞煲翅鮮魚宴X京•北山純米吟釀>。有得一次過食哂: 濃湯雞煲翅、上湯焗大花蝦、清蒸海杉斑、紅燒脆皮BB鴿、鼎湖竹笙上素、魚湯水餃皇,再送埋水果同埋糕點,大滿足!亮點係: 配搭以「五百萬石」酒米釀造嘅清酒,淡雅口感balance到菜餚嘅膩感,同時提昇海鮮食材嘅鮮甜,味道level up!!!餐廳有無敵維港海景🌌而且店員服務態度好細心🥰<魚湯水餃皇>好濃郁嘅魚湯,好養顏feel💓<濃湯雞煲翅>冬天飲暖笠笠,啖啖都有好多翅,湯亦好濃郁,夠哂足料👍🏻<上湯焗大花蝦>大花蝦啖啖肉,肉質彈牙,配伊麵好正!<清蒸海杉斑>好肥美,肉質厚實,味道鮮甜👍🏻配大吟釀好夾🥂<紅燒脆皮BB鴿(2隻)>燒得好脆口同惹味,咬落juicy唔乾👍🏻配Sake原來係咁夾(想encore多隻)🗣提一提大家:<SEAFOOD LOVES SAKE>活動黎到第4年喇,今年同大概40間粵菜餐廳合作,供應日本清酒 X 廣東海鮮佳餚嘅配搭。每款佳餚都配上最

餐廳有無敵維港海景🌌而且店員服務態度好細心🥰

<魚湯水餃皇>
好濃郁嘅魚湯,好養顏feel💓

<濃湯雞煲翅>
冬天飲暖笠笠,啖啖都有好多翅,湯亦好濃郁,夠哂足料👍🏻

<上湯焗大花蝦>
大花蝦啖啖肉,肉質彈牙,配伊麵好正!

<清蒸海杉斑>
好肥美,肉質厚實,味道鮮甜👍🏻配大吟釀好夾🥂

<紅燒脆皮BB鴿(2隻)>

🗣提一提大家:
<SEAFOOD LOVES SAKE>活動黎到第4年喇,今年同大概40間粵菜餐廳合作,供應日本清酒 X 廣東海鮮佳餚嘅配搭。每款佳餚都配上最合適嘅sake,提升海鮮整體味道、風味,為大家帶黎全新嘅sake體驗。
「SEAFOOD LOVES SAKE」不知不覺已經來到第四年,今年有約40間粵菜餐廳合作,提供日本清酒與廣東海鮮菜式的配搭菜單。粵菜以外亦邀請了10間不同種類的餐廳展開宣傳活動,提供日本清酒與各式菜餚的配搭。每款清酒x海鮮美酒佳餚都配上最合適的清酒以充分發揮不同海鮮食材的特色,將整體味道昇華至另一層次,為大家帶來耳目一新的清酒體驗。屋企既工人姐姐下個月返家鄉三個星期,飛之前我地同佢食返餐好既farewell dinner先 (之後三星期就靠自己了)雞煲翅鮮魚宴 x 京・北山純米吟醸一次嚐盡濃湯雞煲翅、上湯焗大花蝦、清蒸海杉斑、紅燒脆皮BB鴿、鼎湖竹笙上素、魚湯水餃皇,再附送合時水果及精美糕點。配搭以「五百萬石」酒米釀造的清酒,淡雅口感平衡菜餚的膩感,同時提昇海鮮食材的鮮甜。🌟濃湯雞煲翅雞湯真材實料,味道夠哂濃郁,翅群都好大梳,正😋😋🌟上湯焗大花蝦 (伊麵底)花蝦啖啖肉,蝦肉爽口彈牙,最正係佢個伊麵底,食住爽彈蝦肉配埋日本清酒又幾夾😉🌟清蒸海杉斑平時最怕食到魚骨既我好耐無係出面食過蒸魚啦,呢個套餐包左清蒸海杉斑岩哂屋企人啦,火侯控制得好好,魚肉唔會蒸到過火,蒸魚豉油送飯就最正啦👍🏻👍🏻

雞煲翅鮮魚宴 x 京・北山純米吟醸

🌟濃湯雞煲
雞湯真材實料,味道夠哂濃郁,翅群都好大梳,正😋😋

🌟上湯焗大花蝦 (伊麵底)

🌟清蒸海杉斑
平時最怕食到魚骨既我好耐無係出面食過蒸魚啦,呢個套餐包左清蒸海杉斑岩哂屋企人啦,火侯控制得好好,魚肉唔會蒸到過火,蒸魚豉油送飯就最正啦👍🏻👍🏻👍🏻

🌟紅燒脆皮BB鴿 (2隻)
乳鴿皮燒到好香脆,鴿肉嫩滑多汁又有咬口,正😍😍😍

🌟鼎湖竹笙上素
食左咁多款海鮮係時候食返啲蔬菜啦,呢個竹笙上素好好食,有我最愛既粟米芯,竹笙都好好食,再配埋酒酒米釀造的清酒一齊食特別正😋

🌟魚湯水餃皇
呢個魚湯水餃皇都好出色,未食水餃前先飲啖奶白色既魚湯,超濃郁但唔會腥,水餃飽滿,皮薄餡靚🥰🥰🥰
2022-12-11 737 瀏覽
有朋友從外國回來,指明要吃點心,睇到網上介紹呢間大富翁名人火鍋食府,有點心食又有靚景,即刻book位試吓!餐廳位於尖沙咀iSquare 23樓,我們三人被安排坐靠窗位置,坐得舒服,又可以望到維港海景,朋友們都非常滿意👍🏻👍🏻我們主力吃點心,雖然款式不多,但係好精緻,有幾款還很特別,味道亦十分好最驚喜係:米網鮮蝦腸粉~外觀有啲似炸兩,但比炸兩更好食!腸粉皮入邊包住薄薄脆油條,中心入邊係大大隻鮮蝦,仲有蟹籽鋪上面,外脆內軟,口感非常之特別,朋友都特別喜歡這個不似腸粉的腸粉🤣黑松露海王果~外型有啲似粉果,個皮好薄,入邊有蝦肉粒、鮮魷魚粒、蔬果粒丶黑松露香,我覺得比粉果更好吃😋金銀蒜鮮蝦春卷~春卷皮好酥脆,入邊有啖啖蝦肉,配上喼汁,擺盤好靚金魚餃併鮑魚燒賣~淨係個賣相都已經好靚,鮑魚鮮嫩,一啲都唔un ,金魚餃精緻美味,成個點心賞心悅目香煎淮山糕~賣相和材料都同蘿蔔糕一樣,但係咬落去係清香淮山味道,好清新😍我哋仲點了蝦餃、燒賣、小籠包、牛肉球、叉燒包,味道真的很好!其實呢間主打火鍋,下次一定要再嚟試吓

最驚喜係:

2022-11-30 524 瀏覽
環境新式裝修 光猛 乾淨仲要對住個維港景 慢慢歎~食物款式唔算好多 但貴精不貴多上菜速度快 全部野都係熱辣嘅 出哂煙職員態度友善 特別係經理好細心 好健談最驚喜係開茶嘅時候 竟然有人參烏龍茶始終而家都唔多酒樓有供應呢款茶大部份食物都好好 點心皮薄餡靚 調味剛剛好炸嘢都好新鮮 唔似用千年油咁炸到好黑
環境新式裝修 光猛 乾淨
仲要對住個維港景 慢慢歎~
食物款式唔算好多 但貴精不貴多
上菜速度快 全部野都係熱辣嘅 出哂煙
職員態度友善 特別係經理好細心 好健談

最驚喜係開茶嘅時候 竟然有人參烏龍茶
始終而家都唔多酒樓有供應呢款茶
大部份食物都好好 點心皮薄餡靚 調味剛剛好
炸嘢都好新鮮 唔似用千年油咁炸到好黑
2022-10-18 1183 瀏覽
位於尖沙咀Isquare23樓全層,這間大富翁名人火鍋,它除了是火鍋店外,亦是粵菜酒樓,有點心,有小菜晚市,但最奇仲會有壽司同日式刺身食😅。店內面積十分大,裝修很靚又乾淨,座位夠寬敞,坐近窗位置更可望到海景,所以晚上在這環境打邊爐確实心情很愉快的!😘我好少去咁靚地方食打邊爐,因朋友去过幾次再推介一齊在此敘會,果然無介紹錯,我超喜歡。👍👏我們order了以下食物,每款都是值得推介的👍,由其當中:花膠雲英雞鍋,手切肥牛肉(脊位),鎮店水餃皇,鬆化香芋件。都是極之好食的。😋😍特別提示,如果自帶兩支酒是免收開瓶費架。👏👏👏😃
我們order了以下食物,每款都是值得推介的👍,由其當中:
花膠雲英雞鍋

招牌鴛鴦鍋

精選刺身盤

手切肥牛肉(脊位)/大份

鎮店水餃皇(8隻)

招牌四宝丸

炸響鈴

鬆化香芋件

特別提示,如果自帶兩支酒是免收開瓶費架。👏👏👏😃
2022-10-14
花膠雲英雞鍋
精選刺身盤
手切肥牛肉(脊位)/大份
鎮店水餃皇(8隻)
招牌四宝丸
炸響鈴
鬆化香芋件
2022-09-20 789 瀏覽
從未食過咁難食的牛坑腩無論賣相及食物味道太差點心淡而無味賣相還可以但未到完全唔合格我係一早book咗位帶位並不是帶我到我的枱只是用手指遙控日子嗰張枱我向他手指的方向一望有數張枱我正想追問是邊張枱他已離開我唯有重新再問佢才轉頭說你行到最入是但一張啦跟住我落咗order之後分別有三次問咗並不是我落order的紙張當我追問我叫的點心是否已落單他並沒有回應只是放下我落的單放在枱面拍一拍便走開服務差冇禮貌態度差唔會再去
從未食過咁難食的牛坑腩
放在枱面拍一拍便走開
服務差冇禮貌態度差
唔會再去
2022-07-23 1426 瀏覽
公司請飲茶,我哋最後拍板去咗呢間喺isquare嘅新開嘅茶樓,貪佢有靚景🤭 原本無諗過佢啲嘢食質素,諗住可能都係中規中矩啦⋯⋯點知…好有驚喜喎⋯⋯👍🏻 燒牛粒串,燒得好香,唔會過老,牛味出色👍🏻 呢個灸燒比目魚,果個油香,簡直係回味無窮😋😋😋我哋8個人,叫咗好多唔同嘅嘢食,店長仲推介呢度大廚嘅力作,真係無得頂👍🏻 連平日唔多鍾意食炒飯嘅我,都忍唔住食咗2碗😝話去酒樓,無可能唔叫埋佢哋嘅點心,賣相同其他酒樓差唔多,唔會整啲咩公仔樣出嚟,但食落就知乜嘢叫真材實料👍🏻🤫🤫 有靚景,有正嘢食,仲有一班啱咀頭嘅同事,真係好鬼幸福🥰 除咗嘢好食😋有靚景,職員態度亦都十分之好,我哋因為早早就要求要房,佢哋亦一早安排妥當😊 下次一定要帶埋屋企人嚟encore 先得👏🏻👏🏻
燒牛粒串,燒得好香,唔會過老,牛味出色👍🏻

呢個灸燒比目魚,果個油香,簡直係回味無窮😋😋😋

2022-07-23