2024-05-10 210 瀏覽
因為屋企人要移民,特登去三聖邨食海鮮我哋幫襯嘅日子係星期四,其實唔算多人,咁佢叫我哋坐咗喺入邊包廂,唔知點解又冇開燈,冷氣又開到勁凍,成個氣氛好似搞喪事咁。後尾要我哋同服務員反映,佢先至開返着燈俾我哋。屋企人好鍾意食紅豆沙,所以一開始都有叫服務員留定碗紅豆沙俾我哋,但服務員就話每晚只係煲好少紅豆沙,我哋咁遲先入座一定冇得送俾我哋。咁我哋仲講笑話,我哋可以埋咗單俾咗錢先喎,咁係咪就有得送啊? 好啦!我哋一枱八個人,帶咗一支酒嚟飲,叫佢攞酒杯嚟,佢拎過嚟嘅酒杯係爛嘅。我哋都冇影低相,諗住算啦,但其實都嬲嬲地㗎啦,因為我哋張枱有老有嫩,個玻璃杯可以鎅親我哋。之後埋單嘅時候,我哋問有冇紅豆沙,佢當然冇啦。但係我哋去廁所嘅時候,見到其他枱有紅豆沙送。最嬲嘅係,坐我哋隔籬嗰枱都有得送,仲要係每人送兩碗。我哋八個人,都食咗接近$3000 ,點解會咁樣差別對待? 我哋唔係話一定要佢送紅豆沙,佢碗紅豆沙可以收錢,我哋都會買。最嬲嘅係,由入座開始佢就一直都話紅豆沙煲好少,一早已經冇晒。但誰知枱枱都有,只係我哋冇,我哋之後有向個部長投訴,佢仲喺度駁嘴,話唔關佢事唔係佢跟我哋嗰枱。我屋企人已經移民走,最後一餐
因為屋企人要移民,特登去三聖邨食海鮮
我屋企人已經移民走,最後一餐響香港選擇咗容龍,我哋一早已經訂定咗枱,結果搞成咁樣!食到成肚氣!
奉勸各位如果有啲乜嘢好重要嘅飯局,千祈唔好選擇喺容龍度做!
2024-05-09
紀念日