餐廳: 上海婆婆336 (iSQUARE國際廣場)
資訊:

2022-02-02 158 瀏覽
本來今日係想去食鼎泰豐嘅,點知初三先開咁為有搵下尖沙咀仲有邊間有小籠包食嘅係營業𠺢啦。。。打左好幾間都無人聽最後,好在呢度有開咋無乜人,唔使等位。呢個未食,就已經覺得啲皮係厚嘅個底還好。。。但啲肉嚡嘅本來叫兩籠,好在個侍應落左一籠遮唔想再食。呢款一樣評價,而且蟹粉勁少。丫媽話食返普通嗰款好過撈起係幾個菜入面最好,可惜個麻醬稀得滯。有火腿,萵筍,紅蘿蔔,青瓜,粉絲,哈密瓜,紅毛菜,銀魚仔(餐牌寫有,但我見唔到😅)。好清新,唔想食炒菜就可以叫呢個。呢碟我最鍾意係啲石榴煮到淋曬,無牙都食下到丫啲一字骨我略嫌太多肉😅但丫媽就嫌淋得滯喇,不過個味道係唔錯嘅。總括:呢間啲款式比較創新,但味道就一般般。座位都舒適嘅題外話,啲侍應係咁係floor度傾計,又傾得幾大聲下。寓工作於娛樂?(純粹個人意見)
本來今日係想去食鼎泰豐嘅,點知初三先開
最後,好在呢度有開咋

無乜人,唔使等位。

小籠包

呢個未食,就已經覺得啲皮係厚嘅
個底還好。。。但啲肉嚡嘅
本來叫兩籠,好在個侍應落左一籠遮
唔想再食。

蟹粉小籠包

呢款一樣評價,而且蟹粉勁少。丫媽話食返普通嗰款好過

撈起

撈起係幾個菜入面最好,可惜個麻醬稀得滯。

石榴一字骨

呢碟我最鍾意係啲石榴
煮到淋曬,無牙都食下到丫
總括:呢間啲款式比較創新,但味道就一般般。座位都舒適嘅

2022-02-02