平時都好鐘意幫襯茶餐廳😋係香港的味道。今日經過銅鑼灣,一家人黎左維港食晚飯,因為見到餐廳裝修新淨企理,門口有新鮮出爐麵包櫃,感覺不錯。餐廳menu 超多選擇,仲有每日精選晚餐,我地每人叫左一個set share 食。餐湯中湯係青紅蘿蔔湯,西湯係羅宋湯同忌廉湯去骨水門海南雞(半隻)肉質嫩滑,份量超多,啖啖肉😋連雞胸位都不會乾👍🏻海皇雜菜煲比出面的多好多海鮮配料👍🏻有魚柳,蝦,魷魚,蔬菜類都好豐富,有木耳,草菇,金菇,娃娃菜,西蘭花。湯底都不錯,清清的魚湯,幾鮮味。日式照燒鰻魚雞扒鐵板上😍重量級。鰻魚燒得好香,雞扒腌得入味,煎得香口😋鮮茄炆黃花魚黃花魚走油再用鮮茄一齊炆,酸酸甜甜好開胃。魚肉嫩滑,好少骨😋西班牙咖啡賣相好浮誇😍面頭有大量棉密的cream, 配上咖啡好香滑!柚子梳打好清新,柚子蜜份量好多!總括嚟講,餐廳食物種類超多!而且份份都重量級😂職員超級有禮貌,服務周到。係銅鑼灣以呢個價錢黎講,真係超值👍🏻

餐湯
中湯係青紅蘿蔔湯,西湯係羅宋湯同忌廉湯

去骨水門海南雞(半隻)
肉質嫩滑,份量超多,啖啖肉😋連雞胸位都不會乾👍🏻

海皇雜菜煲

日式照燒鰻魚雞扒
鐵板上😍重量級。鰻魚燒得好香,雞扒腌得入味,煎得香口😋

鮮茄炆黃花魚

西班牙咖啡
賣相好浮誇😍面頭有大量棉密的cream, 配上咖啡好香滑!

柚子梳打
好清新,柚子蜜份量好多!

2024-05-14
  • 去骨水門海南雞